Kamu İşçi Alımlarında Değişiklik! Bir Kurum Daha İstisna Alım Yapabilecek

Kamu İşçi Alımlarında Değişiklik! Bir Kurum Daha İstisna Alım Yapabilecek

Kamuya sürekli veya geçici işçi alınmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğe yeni hüküm eklendi. Bir kurum daha işçi alımı yönetmeliğinden istisna tutuldu.

Bugünkü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe yeni hüküm eklendi. Buna göre kamuya işçi alımlarında bir kurum daha başvuruları, atamalara dair gerekli tüm iş ve işlemleri İŞKUR aracılığıyla yapmakla beraber yönetmelik hükümlerinden istisna tutulacak.

İLKSAN işçi alımları da yönetmelik hükümlerinden istisna oldu

Yönetmelikte yeni madde kapsam bölümüne eklendi. Buna göre İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ile İLKSAN'a bağlı veya ait işletme veya iştiraklerine yapılacak işçi alımları yönetmelikten istisna tutulacak. İlksan da yönetmelik hükümlerinden istisna olan kamu kurum ve kuruluşları arasına girdi.

Kamu işçi alımları İŞKUR’da olacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İLKSAN Genel Müdürlüğü ile İLKSAN Genel Müdürlüğüne bağlı veya ait olan işletme veya iştiraklerine yapılacak işçi alımları şu şekilde olacak. Kamu işçi alımları İŞKUR'a bildirilmesi zorunlu oldu. Bu kapsamda İLKSAN ile İLKSAN'a bağlı veya ait işletme veya iştiraklere yapılacak işçi alımları ilanları İŞKUR’da yayımlanacak ve atamalar bu kapsam dahilinde olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum