Kamuda 70.000 Personel Açığı Var! Sağlık Personeli Alımları Şart

Kamuda 70.000 Personel Açığı Var! Sağlık Personeli Alımları Şart

Türkiye'de sağlık personeli açığı önemli noktaya ulaştı. Doktor açığının bile çok yüksek rakamlarda olduğu belirtilirken, diğer tüm branşlar için de acil atama şart.

Türkiye'de doktor açığının 70.000 olduğu belirtilirken diğer birçok branşta lise, Önlisans ve lisans mezunu sağlık personeli alımlarının çok önemli miktarda yapılması şart olduğu ifade ediliyor.

Gençler Yurtdışına Gidiyor

Yapılan açıklamada özellikle gençlerin yurtdışına gittiğini ve bu göçün her alanda tersine döndürülmesinin zorunlu olduğu belirtiliyor. Sağlıkta göçün de sistemi ciddi şekilde etkilediği ve çözüm bulunmasının gerekliliği özellikle vurgulandı.

Sağlıkta Her Branşta 100 Binin Üstü Atama

Sağlık sektöründe hemşireden, sağlık teknikerine, sağlık teknisyeninden 10'larda farklı branşta kadrolara LİSE, ÖNLİSANS ve LİSANS mezunu yeni personel alınmasının elzem olduğu belirtildi.

Sadece Doktor Açığı 70.000

OECD ortalamalarına bakıldığında Türkiye’de hekim açığının en az 70.000 olduğu gözlemlendi. Doktor alımları ile birlikte diğer yeni sağlık personeli alımlarının da artması, daha da fazla kontenjan ayrılmasının şart olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum