Kamuya 160 Açıktan Memur Alımı Online Başvuruları Alınıyor

Kamuya 160 Açıktan Memur Alımı Online Başvuruları Alınıyor

Kamu kurumu tarafından güncel kadrolara açıktan 160 devlet personeli alımı yapılacak. Kamu memur alımı başvuru süreci ve tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu “BDDK” için açıktan devlet personeli alımı online başvuruları tamamlanıyor. 160 kadro var. Tüm bilgileri hemen bu yazımızdan inceleyebilirsiniz. İşte tüm detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız yazımız.

Memur alımı başvuru koşulları

T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmaması, 35 yaşını doldurmamış olması, Hukuk alanı için avukatlık ruhsatına sahip olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, TCK’da yer alan ilgili suçlardan mahkum olmamak, arşiv araştırması veya güvenlik soruşturmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak gerekmektedir. Ayrıca 2023 ve 2024 yılları KPSS sınavlarının herhangi birinden 75 ile 85 puan şartları yer alıyor.

BDDK memur alımı kontenjanları nelerdir?

  • 25 bankalar yeminli murakıp yardımcısı alımı,
  • 50 bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) alımı,
  • 10 bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) alımı,
  • 25 bankacılık uzman yardımcısı (biltşim-1 alanı) alımı,
  • 15 bankacılık uzman yardımcısı (bilişim-2 alanı) alımı,
  • 15 bankacılık uzman yardımcısı (bilişim-3 alanı) alımı,
  • 10 bankacılık uzman yardımcısı (bilişim-4 alanı) alımı,
  • 10 BDDK uzman yardımcısı alımı olmak üzere 160 kadro yer alıyor.

Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı alımı kadrosu için mezuniyetler: “Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, istatistik, bilgisayar ve matematik” mezunu.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık Alanı) alımı kadrosu için mezuniyetler: “Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği” mezunu.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı) alımı kadrosu için mezuniyet: “Hukuk” bölümü mezunu.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim1 Alanı) alımı kadrosu için mezuniyet: “Bilgisayar Mühendisliği” mezunu.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim2 Alanı) alımı kadrosu için mezuniyetler: “Elektrik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği” mezunu.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim3 Alanı) alımı kadrosu için mezuniyet: “Endüstri Mühendisliği” mezunu.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim4 Alanı) alımı kadrosu için mezuniyetler: “Matematik Mühendisliği, Fizik, Matematik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar” mezunu.

BDDK Uzman Yardımcısı alımı kadrosu için mezuniyetler: “Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği” mezunu olmak gerekiyor.

Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu memur alımı başvuruları

BDDK açıktan devlet personeli alımı için başvurular 4 Eylül 2024 tarihine kadar devam ediyor. Adaylar bu tarih dahil e-devlet şifreleri ile online “çevrimiçi” başvuru yapabilirler.

BDDK memur alımı kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.