Kamuya Açıktan Devlet Personeli Alımı Başvuruları Yarın Başlıyor

Kamuya Açıktan Devlet Personeli Alımı Başvuruları Yarın Başlıyor

Büyükşehir bünyesinde açıktan kamu personeli alımı başvuruları kapsamında devlete yeni memur alımı yapılacak. Süreç, şartlar ve tüm detaylar bu haberimizde yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmak üzere 4/A kadrolu ve Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 6. derece kadrolar için devlet personeli alımı başvuruları 2 Ekim 2023 Pazartesi başlıyor. Kimler müfettiş yardımcılığı kadrolarına başvuru yapabilir? Süreci ve tüm şartları hemen bu haberimizde bulabilirsiniz.

Devlet personeli alımı başvuru şartları nelerdir?

Başvuru için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartlara haiz olması gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak ile askerlikle ilişiği olmamak genel hususları var. Yaş itibarıyla da 30 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Yüksek lisans yapanlara 2 yıl eklenmektedir. Ayrıca KPSS 80 puan şartı var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi nitelikleri nelerdir?

Başvuru için “Hukuk, siyasal, işletme, iktisat ve idari bilimler fakültelerinden” mezun olan adaylar YÖK tarafından onaylı diğer yurt dışı veya yerli fakülte mezunları da başvurabilir.

Kamu personeli alımı başvuru süreci nasıl olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadrolu GİH sınıfı 6. derece memur alımları için süreç 2 Ekim ile 3 Kasım 2023 tarihlerinde olacak. Adaylar başvuru iş ve işlemlerini online olarak e-Devlet kariyer kapısı üzerinden yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.