Kamuya Sınavsız Atama! Sözleşmeli Memur Alımında Önemli Değişiklik

Kamuya Sınavsız Atama! Sözleşmeli Memur Alımında Önemli Değişiklik

Kamuya sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair esaslarda değişiklik yapıldı. Sözleşmeli personel alımına yeni husus eklendi.

29 Temmuz 2023 tarihli resmi gazetede bugün yayımlandı. Sözleşmeli memur alımı esaslarına yeni hüküm eklendi. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların eklenen husus sonrası kamuya sınavsız yeni memur alımı yapılmasının önü açıldı. Kimler sınavsız sözleşmeli kadro için öğretmen olarak kamuya atanabileceklerdir? İşte detaylar.

Öğretmen alımlarında yüzde 10 kontenjan verilecek

Kamuya sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen pozisyonların beden eğitimi alanı için ayrılan kısmının en fazla %10’u sınavsız olarak atanabilecek. İşte atanma şartlarına dair detaylar.

Kimler kamuya sınavsız olarak atanabilecek?

Olimpiyat Oyunları veya Paralimpik Oyunlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler.

Milli sporcu belgesine konu olan müsabakanın oynandığı tarihte olimpiyat oyunları programında yer alan spor dallarının Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında büyükler ve alt yaş kategorilerinde ilk üç dereceye girenler.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen yaz-kış gençlik olimpiyat oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye giren,

Universiad Oyunları, Akdeniz Oyunlarında olimpik branşlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler.

Yukarıda ikinci paragrafta belirtilen yarışmalar ile bu yarışmalara ilişkin eleme müsabakaları ile eleme grup müsabakalarında takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek milli sporcu belgesi almış olanlar.

Deaflimpik Oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler ve alt yaş kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye giren milli sporcuların, öğretmenlik için aranan genel ve özel şartlan taşımaları kaydıyla, sınav şartı aranmaksızın sözleşmeli öğretmen olarak atanmalarında kullanılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.