Kanada’ya Yeni Personel Alımı Yapılacak! 2. Etap Başlıyor

Kanada’ya Yeni Personel Alımı Yapılacak! 2. Etap Başlıyor

Kanada bünyesinde yeni personel alımları yapılacak. Sağlık kadrosu içim yapılacak alımlara dair detayları hemen bu yazımızda inceleyebilirsiniz.

Kanada’dan uluslararası çapta yeni sağlık personeli alımı için 2. Etap süreci başlatılacak. Kanada tarafından yapılan açıklamada davetiye usulü personel alımı kapsamında sağlık çalışanı alınacak. Sağlık sektöründe yaşanan ciddi sıkıntı yaşanmasından dolayı göçmenlik programı çerçevesinde sağlık çalışanı alınacak.

Kanada sağlık çalışanı alımı

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı tarafından bizzat açıklandı. Sean Fraser ile Kanada Sağlık Bakanı olan Jean-Yves Duclos ortak açıklama yaptı. Bu kapsamda dünya geneli durumu uygun olanlardan sağlık çalışanı alımı yapılacak.

Sağlık sektöründe ciddi sorunlar yaşanıyor

Kanada’da sağlık sektöründe yaşanan ciddi sorunlardan dolayı uygulamaya konulan yeni göçmenlik programı ile dünya çapında sağlık çalışanı alınacak. Sağlık alanında şu ana kadar görülmemiş eksikliklerin olduğu belirtildi ve Kanada’da ciddi sağlık çalışanına ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Personel alımı yapılacak alanlar

Özellikle doktor, hemşire, diş hekimi, eczacı, fizyoterapist ve optometrist alımları yapılacak ve ilk başta 500 sağlık çalışanının alınacağı belirtildi. 2. Etabının da 5 Temmuz’da başlanacağı ve 1.500 daha sağlık çalışanına davet gönderileceği belirtildi. Detayların ise “Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı” resmi internet sitesinde yer alacağı belirtilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.