Kara Deniz Hava Kuvvetleri En Az Lise 776 Askeri Personel Alımı

Kara Deniz Hava Kuvvetleri En Az Lise 776 Askeri Personel Alımı

Milli Savunma Bakanlığınca Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ve Bakanlık namına kadroların olduğu 776 askeri personel alımı başvuruları alınıyor. Detayları ve tüm süreci bu yazımızda bulabilirsiniz.

776 güncel ASKERİ PERSONEL ALIMI online başvuruları alınıyor. Milli Savunma Bakanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ayrı ayrı kontenjanlarla olmak üzere 776 uzman erbaş alımı başvuru iş ve işlemlerini, süreci, kontenjanları ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kimler uzman erbaş olabilir?

Başvuru için adayların T.C. vatandaşı ve erkek olması, en az lise ve dengi okul olması, 27 yaşını bitirmemiş olması, askerlik görevini yapmış veya yapıyor olması, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olması, Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olması, en az 1.64 mt. boyunda olması gerekiyor.

Kara Kuvvetleri askeri personel alımı nitelikleri-kontenjanları

Elektro Optik-1 18 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans.

Elektro Optik-2 12 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans.

Elektro Optik-3 “Uçak Elektronik Sistemleri Bakım Onarım” 30 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans.

Diğer Branşlar “Uçak Gövde Bakım ve Onarım” 25 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans.

Diğer Branşlar “Uçak Motor ve Sistemler Bakım Ve Onarım” 20 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans.

Elektronik Harp 177 kadro için Lise/Önlisans/Lisans - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans veya lisans.

Deniz Kuvvetleri askeri personel alımı nitelikleri-kontenjanları

Elektrikçi “Genel” 64 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Soğutma ve Yıkama Mak. Onarımcısı 3 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İnşaatçı “Duvarcı, Betoncu, Sıvacı dahil” 10 Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Sıcak Demirci 2 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kazancı “Buhar” 8 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Marangoz 15 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Elektrikçi “Motorlu Araç” 5 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Döşemeci “Oto dahil” 1 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Borucu “Su, İstim, Gaz dahil” 24 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Hidrolikçi “Genel” 2 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kompresör Onarımcısı 2 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kaynakçı “Su altı, bilumum” 21 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Frezeci “Matbaa dahi” 3 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Takım, Avadanlık Bakım ve Onarımcısı 1 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Tesviyeci “Su altı dahil”, Plaryacı “Vargel” 5 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Tezgâh Bakım ve Onarımcısı 1 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Tornacı 8 Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Çarkçı “Liman ve Yakınsu” 3 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İş Makinaları Onarımcısı 11 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Motorcu 42 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Armador 6 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kaptan 12 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. ve ilgili mesleki yeterlilik belgesine sahip

Silahçı “Ağır-Uçaksavar dahil” 3 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Genel Servis İşçisi “Tersanelerde” 10 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İzolasyoncu 5 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Sac ve İnce Sac 12 kadro için Lise veya Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Hava Kuvvetleri askeri personel alımı nitelikleri-kontenjanları

İnşaatçı 9 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Ahşap Doğramacı ve Mobilyacı 4 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Metal Doğramacı ve Kaynakçı 3 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İş Makineleri Bakımcısı 4 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İş Makineleri Operatörü 2 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak ve diğer şartlar sütununda belirtilen sürücü belgesine sahip olmak.

Sıhhi Tesisat ve Isıtmacı 10 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Elektrik ve Güç Kaynakları Bakımcısı-1 “Elektrik” 22 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans.

Elektrik ve Güç Kaynaklan Bakımcısı-2 “Elektronik” 42 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans.

Yangın Önleme, Söndürme ve Kurtarma Uzman Erbaşı 8 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Bakımcısı 18 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Elektrikçisi 5 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Boyacısı 2 kadro için Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Kaportacısı 6 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Uçak Sistemleri Destek Uzman Erbaşı-1 “Uçak Elektronik Sistemleri Bakım Onarım” 10 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans.

Uçak Sistemleri Destek Uzman Erbaşı-2 “Uçak Gövde Bakım ve Onarım” 29 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans.

Uçak Sistemleri Destek Uzman Erbaşı-3 “Uçak Motor ve Sistemler Bakım ve Onarım” 17 kadro için Lise veya önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans.

Milli Savunma Bakanlığı askeri personel alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığı MSB bünyesinde 776 uzman erbaş alımı için başvurular online olarak personel temin internet sitesinden online olarak yapılabiliyor. Adaylar başvuru süresi içerisinden MSB başvuru kılavuzundan gerekli iş ve işlemlerini takip edebilir.

Milli Savunma Bakanlığı askeri personel alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.