Kara Deniz Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Dış Kaynak Subay Alımı

Kara Deniz Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Dış Kaynak Subay Alımı

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde KKK, DKKK ve HKK olmak üzere Kuvvet Komutanlıklarında ve Milli Savunma Üniversitesinde MSÜ için dış kaynaktan 108 kadro için subay alımı sona eriyor. İşte detaylar.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı KKK 52, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı DKK 26, Hava Kuvvetleri Komutanlığı HKK 30 olmak üzere 108 subay alımı başvuruları MSB Personel Temin’de tamamlanıyor. Detayları ve tüm süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları

Başvuru için adayların T.C. vatandaşı olması, hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmaması, devlet memurluğundan ya da kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olması, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Lisans için 27 yaşından büyük, lisansüstü için 32 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

Kara-Deniz Hava Kuvvetleri Subay alımı mezuniyetler-kontenjanlar

Kara Kuvvetleri Komutanlığı: 1 Öğretmen alımı için Kimya, Kimya Öğretmenliği Kimya Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için izik, Fizik Öğretmenliği Fizik Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

4 Öğretmen alımı için Eğitim Bilimleri Matematik Bölümü İstatistik Bölümü Tarih Öğretmenliği Almanca Öğretmenliği Arapça Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bilgisayar Öğretmenliği Biyoloji Öğretmenliği Coğrafya Öğretmenliği Felsefe Grubu Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği Fizik Öğretmenliği Fransızca Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Kimya Öğretmenliği Matematik Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği Eğitim Programları ve Öğretimi/ Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi, Ekonomisi ve Teftişi/ Eğitim Teknolojileri/ Eğitim Yönetimi ve Planlaması/ Eğitim Yönetimi/ Eğitim Ekonomisi/ Eğitim Yönetimi ve Denetimi/Eğitim Yönetimi ve Teftişi/Eğitim Yönetimi, Planlaması, Teftişi ve Ekonomisi/ Eğitimde Program Geliştirme/ Eğitim Yönetimi ve Denetçiliği/ Askeri Eğitim Yönetimi alanlarının birinde en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

3 Öğretmen alımı için İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri mezunu olmak gerekmektedir.

4 Öğretmen alımı için Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Edebiyatı Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında doktora yapmış veya yapıyor olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Hukuk Hukuk Kamu Hukuku veya Harp ve Silahlı Çatışma Hukuku ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Uçak Öğretmeni (Gövde-Motor) Uçak Gövde-Motor Bakımı Uçak Bakım ve Onarım mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için İspanyolca İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunu olmak gerekmektedir.

3 Öğretmen alımı için Arapça Arap Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Arapça Mütercim ve Tercümanlık Arapça Öğretmenliği mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için ransızca Fransız Dili ve Edebiyatı Fransızca Öğretmenliği Mütercimlik-Tercümanlık (Fransızca)Fransızca Mütercim ve Tercümanlık mezunu olmak gerekmektedir.

7 Öğretmen alımı için İngilizce, İngilizce Öğretmenliği İngiliz Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Çeviribilim (İngilizce) mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Almanca, Almanca Öğretmenliği Alman Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (Almanca) Almanca Mütercim ve Tercümanlık mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Yunanca Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Tarih, Tarih Öğretmenliği Tarih Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında en az doktora yapıyor olmak gerekmektedir.

4 Öğretmen alımı için Kütüphane Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Judo) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Taekwando) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Güreş) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Triatlon) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Oryantiring) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Atıcılık) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

4 Mühendis alımı için Bilgisayar, Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

2 Mühendis alımı için Makine, Makine Mühendisliği Makine ve İmalat Mühendisliği İmalat Mühendisliği Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

1 Mühendis alımı için Mekatronik, Mekatronik Mühendisliği Kadro alanının ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

2 Mühendis alımı için Elektronik Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Kadro alanını ana bilim dalı veya program dallarında en az yüksek lisans yapıyor olmak gerekmektedir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: 1 Öğretmen alımı için Kimya, Kimya Öğretmenliği Kimya mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Matematik, Matematik Öğretmenliği Matematik mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Fizik, Fizik Öğretmenliği Fizik mezunu olmak gerekmektedir.

4 Öğretmen alımı için Eğitim Bilimleri Matematik Bölümü İstatistik Bölümü Tarih Öğretmenliği Almanca Öğretmenliği Arapça Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bilgisayar Öğretmenliği Biyoloji Öğretmenliği Coğrafya Öğretmenliği Felsefe Grubu Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği Fizik Öğretmenliği Fransızca Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Kimya Öğretmenliği Matematik Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Hukuk, Hukuk mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Arapça Arap Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Arapça Mütercim ve Tercümanlık Arapça Öğretmenliği mezunu olmak gerekmektedir.

3 Öğretmen alımı için İngilizce, İngilizce Öğretmenliği İngiliz Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Çeviribilim (İngilizce) mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Almanca, Almanca Öğretmenliği Alman Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (Almanca) Almanca Mütercim ve Tercümanlık mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Yunanca Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Tarih, Tarih Öğretmenliği Tarih mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Kütüphane Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Hentbol) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekiyor.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Yüzme) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun mezunu olmak gerekmektedir.

2 Mühendis alımı için Bilgisayar, Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı: 1 Öğretmen alımı için Fizik, Fizik Öğretmenliği Fizik mezunu olmak gerekmektedir.

4 Öğretmen alımı için Eğitim Bilimleri Matematik Bölümü İstatistik Bölümü Tarih Öğretmenliği Almanca Öğretmenliği Arapça Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bilgisayar Öğretmenliği Biyoloji Öğretmenliği Coğrafya Öğretmenliği Felsefe Grubu Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği Fizik Öğretmenliği Fransızca Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Kimya Öğretmenliği Matematik Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Hukuk, Hukuk mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Psikolog Psikoloji mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Arapça Arap Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Arapça Mütercim ve Tercümanlık Arapça Öğretmenliği mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için İngilizce, İngilizce Öğretmenliği İngiliz Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Çeviribilim (İngilizce) mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Almanca, Almanca Öğretmenliği Alman Dili ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (Almanca) Almanca Mütercim ve Tercümanlık mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Tarih, Tarih Öğretmenliği Tarih mezunu olmak gerekmektedir.

2 Öğretmen alımı için Kütüphane Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Yüzme) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

1 Öğretmen alımı için Beden Eğitimi (Basketbol) Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekmektedir.

4 Mühendis alımı için Bilgisayar, Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

1 Mühendis alımı için Elektrik, Elektrik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

1 Mühendis alımı için Uçak, Uçak Mühendisliği Uzay Mühendisliği Havacılık ve Uzay Mühendisliği Uçak ve Uzay Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

4 Mühendis alımı için Elektronik Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Elektronik Mühendisliği mezunu olmak gerekiyor.

MSB Personel temin başvuru süreci

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları” namına 108 yeni subay alımı başvuruları 22 Ekim 2023 tarihi dahil olmak üzere online olarak yapılabilecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum