Kiraya Gelene Yüksek Zamlar sonrasında Hapis Cezası Gündeme Geldi

Kiraya Gelene Yüksek Zamlar sonrasında Hapis Cezası Gündeme Geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir tv programında gündemi meşgul eden yüksek zamlı kira fiyatları sorusu üzerine yeni formüller hazırlandığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ haber kanalında gündemle alakala mühim paylaşımlar yaptı. Yapılan açıklamalarda ise en dikkat çekici olanı hapis cezası açıklaması oldu.

Kira artışlarıyla ilgili muhabirin sorusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz.'' Daha önce açıklamıştı. Nasıl bir kanuni düzenleme olacak?

Bilindiği üzere kira zamlarındaki sınır düzenlemesi temmuz ayında sona erecek. Bu süre uzatılacak mı? Soruları üzerinde Bakan Bozdağ konuya açıklık getirdi.

Bu sürenin uzatılacağını açıklayan Bozdağ. “Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar.” Dedi.

“Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık.” Açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.