KPSS 2023/2 Merkezi Atamada Geri Sayım Başladı! Kontenjanlar Artsın

KPSS 2023/2 Merkezi Atamada Geri Sayım Başladı! Kontenjanlar Artsın

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2023/2 merkezi atamasında geri sayım başladı. Milyonlarca KPSS adayı lise, önlisans ve lisans mezunları yüksek kontenjan bekliyor.

Lise, Önlisans ve Lisans adaylar için KPSS merkezi atamada yüksek kontenjan bekliyor. Son yıllarda kurumlar bazında yapılan atamalardan dolayı merkezi atama kontenjanları oldukça düşük seyrediyor. KPSS 2023/2 atamasında yüksek kontenjan şart.

KPSS merkezi atama kontenjanları belirleniyor

Merkezi atamada kamu kurum ve kuruluşları taleplerini online olarak sisteme giriyor. Tüm kurumlar taleplerini 17 Kasım’a kadar ileteceklerdir. Bu kapsamda adaylar çok yüksek kontenjanları ve boş kadrolara atamaların artırılmasını talep ediyor.

KPSS 2023/2 tercih başvuruları ne zaman?

KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2023/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme kapsamında tercih başvuruları 20 Aralık 2023 ile 27 Aralık 2023 tarihleri arasında olacak.

Lise, Önlisans, Lisans yüksek kontenjan

Milyonlarca KPSS adayı lise “ortaöğretim”, önlisans “MYO” ve lisans mezunu adaylar KPSS 2023/2 merkezi atamada Binli 2 binli kontenjan değil artık 10 binli 20 binli sayılara atama yapılmasını talep ediyor.

Sizler de HEMEN bu haberimize gerek kurumsal bazda atama kontenjanlarının artırılmasını gerekse branşlar bazında yüksek kontenjan verilmesine dair YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
64 Yorum