KPSS 50 En Az Lise 6940 Askeri Personel Alımı! Jandarma Başvuru Ekranı

KPSS 50 En Az Lise 6940 Askeri Personel Alımı! Jandarma Başvuru Ekranı

Jandarma bünyesinde en az lise mezunlarının başvuru yapabileceği 6 bin 940 kontenjan için sözleşmeli askeri personel alımı yapılacak. Başvuru iş ve işlemleri devam ediyor. İşte şartlar.

Jandarma Genel Komutanlığı namına 6 bin 940 askeri personel alımı yapıyor. Jandarma namına uzman erbaş alımları kapsamında “6.612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında” olmak üzere sözleşmeli askeri personel alımına başvurular alınıyor. İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Jandarma personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman erbaşlarına başvuru için adayların T.C. vatandaşı ve erkek olması gerekiyor. Öte yandan askerlik şartı aranmamaktadır. Fiziksel şartlar bağlamında 1.67 mt. ile 210 mt. boy aralığında olmak gerekiyor. Ayrıca adayların devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olması şartları var.

Askeri personel alımı KPSS-Yaş şartları

Adayların başvuru için 2022 ve 2023 yıllarına dair KPSS puanının en az 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Adayların 20 yaşından gün almış olması ve 27 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Öte yandan sözleşmeli er ve erbaşlardan en az 3 yıl görev yapmış ve 29 yaşını bitirmemiş olması şartı ile de başvuru kabul edilmektedir.

Uzman erbaş alımı başvuru süreci nasıl işler?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 6 bin 940 uzman erbaş alımı için başvurular 2 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabilecektir. Adaylar başvuru iş ve işlemlerini online olarak Jandarma Personel temin adresinden yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum