KPSS 60-70 Puanlarla 220 Kadrolu Memur Alımı Yapılacak! İkamet Yok

KPSS 60-70 Puanlarla 220 Kadrolu Memur Alımı Yapılacak! İkamet Yok

Kamuya KPSS 60 ve 70 puanlarla olmak üzere yeni 220 memur personel alımı başvuruları alınacak. Büyükşehir itfaiye eri ve zabıta memuru alımı tüm detayları bu haberimizde.

Kamuya GİH sınıfı 10. derece kadrolar için güncel memur personel alımı başvuruları alınacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmak üzere 100 itfaiyeci alımı ile 120 zabıta alımı başlayacak. Kimler itfaiye ve zabıta memuru kadrolarına başvuru yapabilir? İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Kamu personel alımı başvuru genel şartları nelerdir?

Başvuru için adayların 657 DMK’daki şartları taşıması, askerlikle ilişiklerinin olmaması gerekiyor. Ayrıca T.C. vatandaşı olması gereken adayların itfaiye eri ve zabıta alımında şu özel şartlara da haiz olması gerekmektedir.

Zabıta memuru alımları ile itfaiye eri alımlarında adayların erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olması gerekiyor. Yaş itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olması da gerekiyor. İtfaiye eri için, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve en az C ehliyet isteniyor. Zabıta alımı için ise en az B ehliyet yeterli.

Kadrolu memur alımı nitelikleri nelerdir?

İtfaiye Eri için 100 kadroya atamalar GİH 10i dereceye yapılacak. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans mezunu olmak ve KPSS 60 puan şartı var.

Zabıta Memuru için 120 kadroya atamalar GİH 10. dereceye yapılacak. Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak ve KPSS en az 70 almak gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi personel alımı tarihleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi 220 zabıta alımı ile itfaiyeci alımı için süreç Ekim ayında olacak. Adaylar 16-27 Ekim tarihlerinde başvurularını sadece şahsen bu adrese yapmaları gerekiyor: ”Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA”.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum