KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır? 1.816 Memur Alımı Aşama Aşama Başvuru!

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır? 1.816 Memur Alımı Aşama Aşama Başvuru!

KPSS 2024/1 merkezi atama tercihleri devam ediyor? Peki atama başvuruları ve ödeme işlemleri nasıl yapılacak? İşte KPSS atama başvuruları ve tüm süreç ile aşama aşama başvurular.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2024/1 merkezi ataması kapsamında 1.816 kadrolu memur alımı için süreç devam ediyor. Lise mezunu 155, Önlisans mezunu 615 ve lisans mezunu 1046 olmak üzere 1816 kadro için başvurular online olarak nasıl yapılacak? KPSS tercihleri ve ödeme işlemleri bu yazımızda.

KPSS 2025/1 merkezi atama tercihleri ÖSYM’de

Adaylar internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin internet adresine girmeleri gerekiyor.

“ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişim yapılır. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numarası ve şifre girilir.

İnternet şifresi olmayan adaylar, unutan adaylar sırayla aşağıdaki adımları takip ederek işlemlerini yapabilir ve tercih sonrası ödeme işlemleri ile KPSS tercih başvurularını tamamlayabilir. İşte diğer tüm detaylar:

AİS internet şifresi nasıl alınır veya yenilenir?

İnternet erişim şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin ais internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekiyor.

Bu şekilde yeniden şifrelerine erişemeyen adaylar nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya pasaportların ile birlikte ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili başvuru merkezlerine şahsen başvurarak ücreti karşılığı yeni şifrelerini almaları gerekiyor.

ÖSYM AİS internet sitesi giriş ve KPSS tercih başvuruları nasıl olacak?

ÖSYM’nin ADAY İŞLEMLERİ alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir.

Adaylar tercih listesindeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazması gerekiyor.

Mezun olunan alan/program, tercih etmiş olduğunuz sözleşmeli pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapılan tercih/tercihler kaydedilmeyeceğinden tercihlerin onaylanması sistem tarafından engellenecektir.

Doğruluğundan emin olduğu zaman yapılan işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırmak gerekiyor.

Adaylar tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olması için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmesi gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınması ve saklanması gerekiyor.

KPSS 2024/1 merkezi atama tercih başvuru ve ödeme tarihleri

KPSS tercih tarihi: Adaylar tercihlerini 18 Temmuz 2024 tarihine internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. Online olarak tercih gönderme işlemleri 18 Temmuz 2024 günü, saat 23.59’da tamamlanması gerekiyor.

KPSS tercih ödeme işlemleri: Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücreti olan 80 TL yatırmaları gerekiyor. Ödeme işlemleri için son tarih 19 Temmuz 2024’tür.

Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 19 Temmuz 2024 tarihi MESAİ SAATLERİ içerisinde; Online olarak ise e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından ödeme yapacak olan adaylar için 19 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Önemli not! Tercih yapılsa dahi ödeme işlemleri yapılmazsa tercihler onaylanmayacaktır.

KPSS 2024/1 memur alımı başvuru ve tercih kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.