Kültür Bakanlığı Mülakatsız 127 Memur Alımı Başvuruları Alınacak

Kültür Bakanlığı Mülakatsız 127 Memur Alımı Başvuruları Alınacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli 127 memur alımı yapılacak. Başvurular KPSS ile olacak ve mülakatsız gerçekleştirilecek. İşte tüm detayların yer aldığı yazımız.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 127 sözleşmeli personel alımı yapacak. Mülakat olmadan direkt atama yapılacak. 2022 KPSS puan sıralaması ile yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın sözleşmeli 36 büro personeli, 62 koruma ve güvenlik görevlisi ve 29 temizlik personeli alımı tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı genel şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan genel hususlara haiz olmak, Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gerekiyor.

Memur alımı mezuniyetler

36 Büro Personeli alımı için Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, KPSSP3 puan türünden asgari 60 ve daha yukarı puan almak, 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

Başvuru Yapılabilecek İller: Adana (4), Adıyaman (3), Gaziantep (3), Hatay (4), Diyarbakır (3), Şanlıurfa (3), Malatya (3), Osmaniye (3), Kilis (3), Kahramanmaraş (4), Elazığ (3).

40 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Erkek) alımı için Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, 35 yaşını doldurmamış olmak, silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 170 cm den kısa olmamak gerekiyor.

Başvuru Yapılabilecek İller: Adana (10), Adıyaman (4), Gaziantep (3), Hatay (8), Diyarbakır (2), Şanlıurfa (2), Malatya (2), Osmaniye (1), Kilis (1), Kahramanmaraş (6), Elazığ (1).

17 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Erkek) alımı için Önlisans mezunu olmak, KPSSP93 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, 35 yaşını doldurmamış olmak, silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmamak gerekiyor.

Başvuru Yapılabilecek İller: Adana (5), Adıyaman (1), Gaziantep (1), Hatay (2), Diyarbakır (1), Şanlıurfa (1), Malatya (1), Osmaniye (1), Kilis (1), Kahramanmaraş (2), Elazığ (1).

5 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Kadın) alımı için Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, 35 yaşını doldurmamış olmak, silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Kadın adaylar için boyunun 160 cm den kısa olmamak gerekiyor.

Başvuru Yapılabilecek İl Adana (5).

29 Temizlik Personeli (Erkek) alımı için Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

Başvuru Yapılabilecek İller: Adana (5), Adıyaman (2), Gaziantep (3), Hatay (5), Diyarbakır (2), Şanlıurfa (2), Malatya (2), Osmaniye (2), Kilis (2), Kahramanmaraş (2), Elazığ (2).

Kamu personel alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 127 memur alımı için başvurular 26 Mayıs’ta başlayacak. Adaylar online olarak 9 Haziran’a kadar başvuru iş ve işlemlerini yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum