Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli 235 Memur Alımı Başvuruları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli 235 Memur Alımı Başvuruları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 8 farklı branşta olmak üzere güncel personel alımı başvuruları alınıyor. Detayları ve tüm süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu memur alımı başvuruları alınıyor. 235 memur personel alımı için başvuru iş ve işlemleri online olarak yapılabilecektir. Başvuruları bu 8 unvan için olacak: “Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı, Arkeolog, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Tekniker ve Teknisyen” kadrolarına dair 235 kontenjan var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı şartları

Adayların 657 DMK’daki şartları taşıması gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, 18 yaşını tamamlamış 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Ayrıca kamu haklarından mahrum bulunmamak ve tüm ünvanlarda KPSS’den en az 70 ve üzeri puan almak şartları var.

Kamu personeli alımı mezuniyetler ve il il kontenjanlar

28 Mimar alımı için Mimarlık mezunu olmak gerekiyor. Adana 3, Adıyaman 4, Diyarbakır 5, Elazığ 3, Gaziantep 3, Hatay 6, Şanlıurfa 4 kontenjan var.

13 Mühendis alımı için Mühendislik fakültelerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ankara 3, Adana 1, Adıyaman 2, Diyarbakır, Elazığ 1, Gaziantep 1, Hatay 1, İstanbul 2, Şanlıurfa 1 kontenjan var.

15 Mühendis alımı için Mühendislik fakültelerinin İnşaat Mühendisliği lisans, Ankara 2, Adıyaman 1, Diyarbakır 2, Elazığ, Gaziantep 2, Hatay 1, Kütahya 1, Muğla 1, Şanlıurfa 2, Trabzon 1 kontenjan var.

6 Mühendis alımı için Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği mezunu olmak gerekiyor. Aydın 1, Eskişehir 1, Gaziantep 1, Hatay 2, Muğla 1 kontenjan var.

13 Mühendis alımı için Mühendislik fakültelerinin Makine Mühendisliği mezunu olmak gerekiyor. Adana 2, Adıyaman 1, Ankara 1, Diyarbakır, Edirne 1, Elazığ 2, Gaziantep 1, Hatay 1, Konya 1, Şanlıurfa 1, Van 1 kontenjan var.

25 Şehir Plancısı alımı için Şehir ve Bölge Planlama mezunu olmak gerekiyor. Adana 2, Adıyaman 4, Diyarbakır 3, Elazığ, Gaziantep 3, Hatay 6, Şanlıurfa 4 kontenjan var.

49 Arkeolog alımı için lisans Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Arkeoloji Bölümü, Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi mezunu olmak gerekiyor. Adana 7, Adıyaman 4, Diyarbakır 6, Elazığ, Gaziantep 6, Hatay 10, Kahramanmaraş 6, Kilis 1, Malatya 2, Osmaniye 1, Şanlıurfa 4 kontenjan var.

33 Müze Araştırmacısı alımı için Tarih, Sanat Tarihi ve Hititoloji mezunu olmak gerekiyor. Adana 3, Adıyaman 3, Diyarbakır 2, Elazığ, Gaziantep 4, Hatay 9, Kahramanmaraş 4, Kilis 1, Malatya 2, Osmaniye 1, Şanlıurfa 3 kontenjan var.

36 Kütüphaneci alımı için Bilgi ve Belge Yönetimi, Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon mezunu olmak gerekiyor. Adana 3, Adıyaman 3, Aksaray 1, Diyarbakır, Elazığ 1, Gaziantep 3, Hatay 9, Kahramanmaraş 3, Kilis 1, Malatya 6, Osmaniye 1, Şanlıurfa 3 kontenjan var.

6 Tekniker alımı için Elektrik veya Elektronik Teknolojisi önlisans mezunu olmak gerekiyor. Ankara 1, Batman 1, Erzurum 1, İstanbul 3 kontenjan var.

5 Tekniker alımı için 2 Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği ile Harita ve Kadastro önlisans mezunu olmak gerekiyor. Balıkesir 1, İstanbul 4 kontenjan var.

3 Tekniker alımı için Bilgisayar Teknolojisi önlisans mezunu olmak gerekiyor. İstanbul 3 kontenjan var.

1 Teknisyen alımı için Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Elektrik veya Elektronik Teknolojisi mezunu olmak gerekiyor. İstanbul 1 kontenjan var.

2 Teknisyen alımı için Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, İstanbul 2 kontenjan var.

Kültür Bakanlığı personel alımı başvuru süreci

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli 4/B memur alımı kapsamında 235 kadro için başvuru iş ve işlemleri online olarak yapılabilecek. Adaylar 24 Eylül 2023 dahil olmak üzere başvurularını yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.