Lise Önlisans Lisans Kamu Personeli Alımı! KPSS 60 65 70 75 Başvuru

Lise Önlisans Lisans Kamu Personeli Alımı! KPSS 60 65 70 75 Başvuru

Kamuya lise, önlisans ve lisans mezunlarından güncel kamu personeli alımı başvuruları tamamlanıyor. KPSS 60, 65, 70 ve 75 puanlarla adaylar başvurabiliyor. İşte sürece dair tüm detaylar.

Kamu kurumu tarafından güncel kadrolara kamu personeli alımı başvuruları alınıyor. 2022 KPSS puanı ile mülakatsız atama yapılacak. KPSS 60, 65, 70 ve 75 puanlarla olmak üzere adaylar başvuru yapabileceklerdir. Güncel süreç ve tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Kamu personel alımı başvuru şartları neler?

Devlet Memurları Kanununda bulunan genel şartlara haiz olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ile askerlikle ilişiği olmamak şartları var. Öte yandan adayların görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmaması ile Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik ya da yaşlılık aylığı almaması gerekiyor.

Kamu personeli alımı nitelikleri

2 Şoför alımı için Erkek, önlisans, E sınıfı ehliyet ya da yeni tip D ehliyet, 35 yaşını doldurmamış olmak, SRC-2 ve Psikoteknik belgelerine sahip olmak, 2022 KPSS 60.

1 Aşçı Yardımcısı alımı için erkek, lise, MEB onaylı aşçılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak ya da liselerin Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak bölümü mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSS 60.

2 Büro Personeli alımı için erkek veya kadın, Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi, Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık, Bankacılık, Finans, Borsa ve Finans önlisans, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSS 70.

3 Büro Personeli alımı için erkek veya kadın, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi, Ekonometri, İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler veya Uluslararası Ticaret ve Finansman lisans, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSS 75.

3 Büro Personeli alımı için kadın, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı veya Büro Yönetimi ve Sekreterlik önlisans, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSS 70.

1 Tekniker alımı için erkek olmak, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknikerliği ve Program- lama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Tasarımı ve Kodlama, Fotoğraf, Fotoğrafçılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Radyo-TV Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Televizyon Yapım ve Yönetimi, Radyo-Televizyon Yayımcılığı, Radyo ve TV Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Tekniği, Radyo ve Televizyon Teknolojisi, Film Yapım Teknikleri veya Televizyon ve Radyo Programcılığı önlisans, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSS 65.

3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için erkek, herhangi bir önlisans, 35 yaşını doldurmamış olmak, 170 cm’den kısa olmamak, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, vardiya usulü çalışmaya ve gece çalışmaya engel bir durumu olmamak, 2022 KPSS 60 puan şartları var.

YÖK memur alımı başvuruları

Yükseköğretim Kurulu memur alımı için başvurular şahsen ya da posta ile yapılabilecektir. Başvurular 28 Haziran 2024 tarihi dahil yapılabilir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresine başvurular yapılabilecektir.

YÖK memur alımı kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum