Lise Önlisans Lisans POMEM-PMYO Polis Alımı Değişiklikleri Yayımlandı

Lise Önlisans Lisans POMEM-PMYO Polis Alımı Değişiklikleri Yayımlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ekim 2024 tarihli ve 32697 sayılı resmi gazetede BUGÜN yayımlandı. POMEM ve PMYO polis alımlarına dair yönetmelik değişiklikleri detayları bu yazımızda.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik ile Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Buna göre POMEM ve PMYO lise, önlisans ve lisans polis alımlarındaki değişiklik ve tüm detaylar bu yazımızda.

POMEM değişiklikleri

  • Polis Meslek Eğitim Merkezleri POMEM giriş yönetmeliğinin 18. maddesinde yer alan “Başkanlığın belirleyeceği takvim doğrultusunda” ibaresi “en çok bir ay süre ile” şeklinde değiştirildi ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklendi.
  • Sağlık kurulu rapor işlemleri ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemleri geçici kayıt tarihinden itibaren altmış gün içerisinde tamamlanmayan adayların planlamaları bir sonraki eğitim-öğretim yılına yapılır.

POMEM’lere geçici kaydı yapılan adaylar Başkanlığın belirleyeceği takvim doğrultusunda intibak eğitimine tabi tutulurlar. Bu süre içinde POMEM Müdürlükleri tarafından Sağlık Yönetmeliği hükümlerine göre sağlık kurulu raporları aldırılır. Ayrıca, intibak eğitimi başlangıcından itibaren adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yaptırılır. Yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili sonuçlar POMEM Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanır.

POMEM Yeni Metin

POMEM’lere geçici kaydı yapılan adaylar en çok bir ay süre ile intibak eğitimine tabi tutulurlar. Bu süre içinde POMEM Müdürlükleri tarafından Sağlık Yönetmeliği hükümlerine göre sağlık kurulu raporları aldırılır. Ayrıca, intibak eğitimi başlangıcından itibaren adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yaptırılır. Yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili sonuçlar POMEM Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanır.

PMYO değişiklikleri

  • Polis Meslek Yüksekokulları PMYO giriş yönetmeliğinin 18 maddesinde yer alan “az iki hafta” ibaresi “çok bir ay” şeklinde değiştirildi ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklendi.
  • Sağlık kurulu rapor işlemleri ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemleri geçici kayıt tarihinden itibaren altmış gün içerisinde tamamlanmayan adayların planlamaları bir sonraki eğitim-öğretim yılına yapılır.

Yüksekokullara geçici kaydı yapılan adaylar en az iki hafta süre ile intibak eğitimine tabi tutulurlar. Bu süre içinde Yüksekokul Müdürlükleri tarafından Sağlık Yönetmeliği hükümlerine göre sağlık kurulu raporları aldırılır. Ayrıca, intibak eğitimi başlangıcından itibaren adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yaptırılır. Yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili sonuçlar Yüksekokul Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanır.

PMYO Yeni Metin

Yüksekokullara geçici kaydı yapılan adaylar en çok bir ay süre ile intibak eğitimine tabi tutulurlar. Bu süre içinde Yüksekokul Müdürlükleri tarafından Sağlık Yönetmeliği hükümlerine göre sağlık kurulu raporları aldırılır. Ayrıca, intibak eğitimi başlangıcından itibaren adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yaptırılır. Yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili sonuçlar Yüksekokul Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanır.

POMEM değişlik resmi gazete.

PMYO değişiklik resmi gazete.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.