Lise ve Dengi Okul Mezunu 200 Askeri Personel Alımı! Online Başvurular

Lise ve Dengi Okul Mezunu 200 Askeri Personel Alımı! Online Başvurular

200 lise ve dengi okul mezunu personel alımı yapılacak. Başvuru iş ve işlemlerini hemen bu haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte detaylar.

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması maksadıyla jandarma ve sahil güvenlik akademisi güvenlik bilimleri fakültesine “200” erkek öğrenci alımı yapılıyor. Başvuru süreci, şartları ve tüm gerekli bilgileri hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Genel başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, 1 Ocak 2024 itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak gerekmektedir.

Güncel iş ilanı başvuru nitelikleri - sınav şartları

Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları başvurabilir. 2024 yılı YKS aldıkları puan esas alınarak Temel Yeterlilik Testi “TYT” başarı sıralamasında ilk 450.000’de olan adaylar şu durumlarda başvurabilir.

Alan Yeterlilik Testi’nden “AYT”:

Eşit Ağırlık “EA” puanına göre başarı sıralaması en az 150.000’inci,

Sayısal “SAY” puanına göre başarı sıralaması en az 150.000’inci,

Sözel “SÖZ” puanına göre başarı sıralaması en az 30.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak gerekiyor.

Lise subay alımı başvuru süreci

Başvurular sadece JSGA internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi “PTS” üzerinden e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabilecektir. Başvurular 25 Temmuz 2024 günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

Subay alımı başvuru ekranı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.