MEB Okullara 60.000 İşçi Alımı Başladı! Güncel Başvuru Ekranı

MEB Okullara 60.000 İşçi Alımı Başladı! Güncel Başvuru Ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için okullara yeni 60.000 personel alımı kapsamında başvurular başladı. TYP personel alımına kimler başvurabilir? İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı “MEB” tarafından tüm okullar için 60.000 temizlik personeli alımı kapsamında başvurular alınmaya başladı. MEB okullara Toplum Yararına Programlar TYP ile yeni personel işçi alımı yapacak. Başvuruları, şartları ve yeni yayımlanan ilanlara dair ekranı bu yazımızda bulabilirsiniz.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı personel alımı

MEB her yıl okullara temizlik personeli alımı yapıyor. Bu dönemki başvurular birçok okul için başladı. Şu an itibarıyla İŞKUR TYP başvuruları kapsamında diğer ilanlarla birlikte 100 yeni iş başvurusu güncel olarak bulunuyor. Hemen aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden adaylar başvurularını yapabilmektedir?

Kimler TYP personel alımına başvurabilir?

TYP personeli olabilmek için adayların 18 yaşını doldurmuş olması, T.C. vatandaşı olması, emekli ve malullük aylığı almaması ile öğrenci olmaması gerekiyor. Öte yandan açıköğretim öğrencileri İŞKUR TYP başvurusu yapabilir. Ayrıca İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak şartı da yer almaktadır.

MEB güvenlik personeli alımı yapacak mı?

Pandemi döneminden bu yana MEB okullara güvenlik personeli alımı yapmadı. Adaylar geçen yıl da sadece temizlik personeli alımı yapıldığını ve güvenlik alımını da ısrarla beklediklerini gündeme getiriyor. MEB tüm okullar için güvenlik alımı da yaparsa sizleri KAMU PERSONELİ ALIMI olarak anında bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum