MEB Okullara 81 Şehirde 130.000 Personel Alımı! İUP Başvuru Ekranı

MEB Okullara 81 Şehirde 130.000 Personel Alımı! İUP Başvuru Ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullara İUP kapsamında yeni 130 bin personel alımı için başvuruları başlattı. Kimler İUP personel alımlarına başvurabilir? Maaş ve çalışma tüm detayları bu yazımızda.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için tüm okullara yeni işçi personel alımları sürecini başlattı. TYP’den farklı olmak üzere bu sene itibarıyla UİP başvuruları alınacak. 830 farklı iş ilanı 81 şehir için açıklandı ve 130 bin personel alımı başladı. İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI İUP şartları nelerdir? İŞKUR İUP personel maaşları ve çalışma süreleri ne kadar? İşte tüm detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız haberimiz.

İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuru şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli olmamak, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
  • Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak, (TYP çalışanı olabilir.) (Son bir yılda okul aile birliği çalışanı olmamak)
  • Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede (işsiz olmak) sigortalı sayılmamak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla Kısa vadeli sigorta primlerinin yatmaması (Çırak öğrenci, İEP katılımcısı v.b. olmamak),
  • Hane gelirinin Net Asgari ücretin iki katını geçmemesi (34.004 TL),
  • Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası (işsizlik ödeneği almamak) programlarının yararlanıcısı olmamak,

MEB İUP maaşları nasıl olacak?

Programa katılan katılımcılara günlük cep harçlığı olarak katıldığı gün başına 566 TL ödenecek ve İş Sağlığı, Meslek Hastalığı ve Genel Sağlık Sigortası primleri yatırılacaktır. Emekliliğe esas prim yatırılmayacaktır.

  • Aylık ödenek 6 bin 972 TL olacak: Kursiyerler ilk 4 haftadan sonra program sonuna kadar haftada 3 gün çalışacaklar. Haftada 3 gün ayda toplam 12 gün olmak üzere aylık 6.792 TL kursiyer cep harçlığı alacaklardır.

İŞKUR İUP çalışma ve program süreci ne kadar?

Program ilk 4 hafta süresince haftada 5 gün olacaktır. Bu 5 günün 2 gününde yani ilk 4 hafta toplam 8 gün eğitim verilecektir. Katılımcılar ilçe milli eğitim müdürlüklerine ya da uygun olan bir alana toplanarak yüklenici tarafından sözleşmede belirtilen eğitimler verilecektir. Eğitim verilmesi zorunludur ve eğitim günleri denetleme yapılacaktır. Eğitim verildiğine dair imzalı belge düzenlenerek İşkura iletilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı İUP başvuruları nasıl olacak?

Adaylar başvurularını İŞKUR İUP başvuru ekranı üzerinden şehir seçimi yapılarak işlemler tamamlanabilecektir. Başvurular online olarak 8 Eylül 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. 830 farklı iş ilanı 81 şehir için başladı.

İŞKUR İUP başvuru ekranı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum