MEB ÖSYM KPSS 2024/3 Tercih Kılavuzu! 695 Memur Alımı Online Başvuru

MEB ÖSYM KPSS 2024/3 Tercih Kılavuzu! 695 Memur Alımı Online Başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı KPSS tercihlerine başvurular tamamlanıyor. Bu yazımızda MEB personel alımı başvuru şartlarını, ünvanlarını ve gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2024/3 tercih başvuruları ÖSYM’de tamamlanıyor. Farklı ünvanlarda 695 kadrolu için memur alımı başvurularını, süreci ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

MEB hangi alanlarda ve sayılarda memur alımı yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 490 büro personeli alımı İnşaat mühendisi alımı, 32 Makine mühendisi, Elektrik - Elektronik mühendisi, 150 Hemşire alımı, 20 Diyetisyen alımı ve 3 de Avukat alımı olmak üzere 695 kadroya memur alımı yapıyor.

Kamu personeli alımı başvuru şartları nelerdir?

Başvuru için Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartlara haiz olmak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak şartları var Ayrıca adaylardan 2022 KPSS puanı isteniyor. KPSS taban puan şartı bulunmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı memur alımı nitelikleri nelerdir?

Büro personeli alımı için 3001 nitelik kodu ile Herhangi bir önlisans programından mezun olmak gerekiyor.

Büro personeli alımı için 3003 nitelik kodu ile Adalet önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak gerekiyor.

Büro personeli alımı için 3173 nitelik kodu ile Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme- Muhasebe önlisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.

Büro personeli alımı için 3183 nitelik kodu ile İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.

Büro personeli alımı için 3254 nitelik kodu ile Bilgi Yönetimi, Bilgi Yönetimi (İnternet), Bilişim- Yönetim önlisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.

Avukat alımı için 4419 nitelik kodu ile Hukuk lisans programından mezun olmak gerekiyor.

Hemşire alımı için 4605 nitelik kodu ile Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.

Elektrik Mühendisi alımı için 4611 nitelik kodu ile Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.

Makine Mühendisi alımı için 4639 nitelik kodu ile Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.

İnşaat Mühendisi alımı için 4669 nitelik kodu ile İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak gerekiyor.

Diyetisyen alımı için 4797 nitelik kodu ile Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak gerekiyor.

ÖSYM KPSS tercih tarihleri

ÖSYM’de KPSS 2024/3 tercihleri kapsamında yılın ilk tercih kılavuzda başvurular MEB için tamamlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı MEB 695 memur alımı süreci 25 Ocak 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. Başvurular ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresinden olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.