Memur Alımı Başvurularında Dikkat! Dolandırıcılara Paranızı Kaptırmayın

Memur Alımı Başvurularında Dikkat! Dolandırıcılara Paranızı Kaptırmayın

Son zamanlarda kamu personeli alımlarında sahte sosyal medya hesaplarıyla memur adaylarını aldatıcı başlıklarla paylaşımlar arttı. 100 binlerce takipçisi olması sizleri aldatmasın! Dikkat edilmeli.

Milyonlarca lise, önlisans lisans mezunu KPSS adayı kamu personeli olmak için kurumlara başvurular yapıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla da farklı dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıktı. Aldatıcı başlık ve reklamlarla adayları dolandırmaya çalışan sosyal medya hesapları çoğaldı.

Başvuruları sadece kamu kurumları alır

Adaylar başvuru yaparken dikkat etmesi gereken en önemli detaylardan biri başvuru. Başvurularınızı sosyal medya hesapları veya farklı birimler almaz. Sadece kamu kurumlarının resmi internet hesaplarından veya kurumların başvuru birimlerinden gerekli işlemler yapılır. e-Devlet harici ya da kurumsal olmayan hiçbir yerden, sosyal medya hesabından başvuru alınmaz.

Yüksek maaşla KPSS’siz memur alımı vaatleri

100 binler hatta milyonlara yakın takipçisi olan sosyal medya hesaplarına dikkat etmek gerekiyor. Aldatıcı başlıklarla memur alımı yapılacağı yönünde özellikle dikkat çekmek için ilanlar geziyor. Takipçiler sosyal medya hesaplarından farklı yöntemlerle, taahhütlerle adayları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar.

Bu linke tıklayın ifadelerine dikkat

Dolandırıcılar özellikle kurumların internet adreslerine yakın ifadelerle linkle oluşturarak adayları bu bağlantılara tıklamaya yönlendiriyor. Linklerle başvuru ücreti adı altında farklı miktarlarda para alınıyor. Ardından başvurunuz olumlu vs. gibi ifadelerle daha da fazla para taleplerinde bulunabiliyorlar. Adayların kesinlikle kurumların haricinde hiçbir yere para yatırmaması ve göndermemesi gerekiyor.

Linklere tıklanarak size ait bilgilerin çalınma ihtimalini de unutmamak gerekmektedir. Bilmediğiniz ve sadece başlıktan dolayı yeni gördüğünü sosyal medya hesapları çok fazla takipçisi olsa da güvenmeyiniz. Tüm başvuru işlemleri sadece kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınmaktadır.

KAMU PERSONELİ ALIMI olarak sizlerin mağdur olmasını istemeyiz. KPSS adayları internet sitemizden tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi ilanlarına güncel olarak erişim sağlayabilir. Tıklayacağınız linkler sizleri sitemizde sadece kurumların başvuru kılavuzlarına veya başvuru ekranlarına yönlendirir. Bilmediğiniz internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip ederken bu hususlara çok dikkat ediniz. Unutmayın hiçbir sosyal medya hesabı ve internet haber vs. sitesi para istemez.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum