Milli Eğitim Bakanlığı En Az Lise 9 Branş Kamu İşçi Alımı Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı En Az Lise 9 Branş Kamu İşçi Alımı Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Devlet Kitapları Döner Sermaye Müdürlüğü 9 farklı branşta kamu işçi alımı açıklandı. Başvurular, süreç ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından “Sıhhi Tesisatçı, Marangoz, Web ve Çoklu Ortam Geliştiricisi, Soğutmacı Ve Havalandırmacı (İklimlendirme), Beden İşçisi (Genel), İşletme Elektrik Bakımcısı, İşletme Elektronik Bakımcısı, Makine Bakım ve Onarımcısı, Matbaa İşçisi” alımı yapılacak. İşte tüm detaylar.

İşçi alımı kontenjanları ve başvuru süreci

2 Marangoz İl Geneli Başvuru 7635091, 3 Sıhhi Tesisatçı İl Geneli Başvuru 7635232, 2 Web ve Çoklu Ortam Geliştiricisi İl Geneli Başvuru 7635389, 1 Soğutmacı ve Havalandırmacı (İklimlendirme) İl Geneli Başvuru 7635423, 38 Beden İşçisi (Genel) İl Geneli Başvuru 7635598, 2 İşletme Elektrik Bakımcısı İl Geneli Başvuru 7635691, 2 İşletme Elektronik Bakımcısı İl Geneli Başvuru 7635854, 3 Makine Bakım ve Onarımcısı İl Geneli Başvuru 7636004, 10 Matbaa İşçisi Ülke Geneli Başvuru 7636431 işkur numarası ile başvuru yapılabilecek. Başvuru için son tarih 11 Temmuz 2023 olarak açıklandı. Adaylar İŞKUR e-şube’den hizmet birimlerinden veya ALO 170 nolu hattan başvurabilir.

MEB personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, 18 -42 yaş aralığında olmak, askerlik hizmetini fiilen yapmış veya muaf olmak, olabilecek akıl hastalığı, vücut sakatlığı ve sağlığı ile engeli bulunmamak ile kamu haklarından mahrum bulunmamak hususları yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı işçi alımı mezuniyetler

Matbaa İşçisi alımı için En az lise en çok lisans mezunu olmak, Lise; Baskı Öncesi, Ofset Baskı Sistemleri bölümlerinden veya Önlisans; Matbaacılık, Matbaacılık ve Baskı Teknikleri bölümlerinden veya Lisans; Matbaa Öğretmenliği bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Matbaacılık alanında Ustalık-Kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak,

Marangoz alımı için En az lise en çok lisans mezunu olmak.

Sıhhi Tesisatçı alımı için En az lise en çok lisans mezunu olmak, Lise Tesisat ve Enerji Sistemleri bölümünden veya Önlisans Doğalgaz Isıtma ve Sıhhiyat Tesisleri Teknikleri, Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat, Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknikerliği, Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz bölümlerinden veya Lisans Sıhhi Tesisat Öğretmenliği bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Sıhhi Tesisat alanında Ustalık-Kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak.

Web ve Çoklu Ortam Geliştiricisi alımı için en az lise en çok lisans mezunu olmak, Lise; Ağ İşletmenliği, Yazılım Geliştirme bölümünden veya Önlisans; Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı ve Teknikerliği, Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama bölümlerinden veya Lisans Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yazılım Geliştirme, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Bilişim Teknolojileri alanında Ustalık-Kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak.

Soğutmacı ve Havalandırmacı (İklimlendirme) alımı için Lise; Soğutma ve İklimlendirme Sistemleri bölümünden veya Önlisans; İklimlendirme ve Soğutma, İklimlendirme Soğutma Teknolojisi bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Soğutma ve Havalandırma (İklimlendirme) alanında Ustalık-Kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak.

Beden İşçisi (Genel) alımı için En az ilkokul en çok Önlisans mezunu olmak,

İşletme Elektrik Bakımcısı alımı için En az lise en çok lisans mezunu olmak.

Lise; Endüstriyel Bakım Onarım bölümünden veya Önlisans; Elektrik, Elektrik Teknolojisi, Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı, Elektrik, Makine, Tamir ve Bakım, Endüstriyel Elektrik bölümlerinden veya Lisans; Elektrik Öğretmenliği, Elektrik, Elektrik İşleri Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Elektrik alanında ustalık-kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak.

İşletme Elektronik Bakımcısı alımı için en az lise en çok lisans mezunu olmak, Lise; Endüstriyel Bakım Onarım bölümünden veya Önlisans; Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Elektronik, Elektronik Yüksek Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik Teknolojisi bölümlerinden veya Lisans; Elektronik Öğretmenliği, Elektronik, Elektronik Teknolojisi Öğretmenliği, Endüstriyel Elektronik Teknolojisi Öğretmenliği, Elektronik Mühendisliği bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Elektronik alanında ustalık-kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak.

Makine Bakım ve Onarımcısı alımı için En az lise en çok lisans mezunu olmak, Lise; makine bakım onarım bölümünden veya Önlisans; mekatronik, makine, makine teknisyenliği veya Lisans; makine, makine mühendisliği, mekatronik bölümlerinden en az bir tanesinden mezun olmak veya Makine bakım onarım alanında ustalık-kalfalık belgesi veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum