Milli Savunma Bakanlığı 2.224 Askeri Personel Alımı! KPSS 60 Başvuru

Milli Savunma Bakanlığı 2.224 Askeri Personel Alımı! KPSS 60 Başvuru

Milli Savunma Bakanlığı MSB bünyesinde Kuvvet Komutanlıkları için en az 2.224 güncel askeri personel alımı başvuruları alınıyor. İşte tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Milli Savunma Bakanlığı “MSB” tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri namına Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı için olmak üzere en az 2 bin 224 askeri personel “astsubay” alımı yapacak. Başvurulara dair tüm süreci ve şartları bu haberimizde KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık.

Astsubay olmak için genel koşullar nelerdir?

Adayların başvuru için T.C. vatandaşı olması, devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmaması, 1 Ocak 2023 tarihi itibarı Önlisans için 25 yaşından büyük olmaması, Lisans için 27 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Ayrıca KPSS’den en az 60 puan şartı var. Adaylar başvuru kılavuzunda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri için tüm kontenjan dağılımı ve mezuniyetlerine ayrıca Tablo 1-3 arası erişim sağlayabilir.

Kara-Deniz-Hava Kuvvetleri personel alımı kontenjanları

Kara Kuvvetleri Komutanlığı KKK için Piyade “472” Tank “100” Topçu “100” Kara Havacılık İkmal “5” Muhabere İstihkam Personel “45 Erkek + 5 Kadın” Maliye “20” Bakım “Lisans” Bilgi Sistem Operatörü “30” ÇKMS Operatörü “16” Elektronik Harp Muhabere “30” Elektronik Harp Radar “5” Muhabere Merkezi “100” Telsiz Sistem Operatörü “25” İnşaat “20” İnşaat Elk. Teknisyeni “30” Elektronik ve Haberleşme Sistem Teknisyeni “10” K/M Top/Obüs Teknisyeni “10” Kule Teknisyeni “20” Madeni Gövde ve Tezgah Teknisyeni “6” MEBS Ağ Sistem Teknisyeni “15” Sahra Hizmet Malzemeleri Teknisyeni “5” Silah Teknisyeni “100” Tekerlekli Araç Teknisyeni “100” Tank Teknisyeni “25” Zırhlı Araç Teknisyeni “90” olarak açıklandı

Piyade Tank Topçu Kara Havacılık İkmal Muhabere İstihkam Maliye Personel Bakım Veteriner Tekniker “2” Sağlık “Önlisans” Bilgi Sistem Operatörü ÇKMS Operatörü Elektronik Harp Muhabere Elektronik Harp Radar Muhabere Merkezi Telsiz Sistem Operatörü İnşaat İnşaat Elk. Teknisyeni Elektronik ve Haberleşme Sistem Teknisyeni K/M Top/Obüs Teknisyeni Kule Teknisyeni Madeni Gövde ve Tezgah Teknisyeni MEBS Ağ Sistem Teknisyeni Sahra Hizmet Malzemeleri Teknisyeni Silah Teknisyeni Tekerlekli Araç Teknisyeni Tank Teknisyeni Zırhlı Araç Teknisyeni İlk ve Acil Yardım Teknikeri “80” olarak açıklandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı DKK için Deniz Piyade “21” Porsun “14” Deniz İstihkam “14” Motorcu “56” Seyir “25” Sonar “28” Elektrik “43” Elektronik. “44” Torpido “10” Güdümlü Mermi “8” Harekat “39” Mayın “3” Uçak Bakım “18” Yara Savunma “22” Bilgi Teknolojileri “İletişim” “38” Bilgi Teknolojileri “Bilişim” “10 Erkek + 10 Kadın” İkmal Asb. “50 Erkek + 15 Kadın” Teknisyen “Foto” “1” Teknisyen “Oto” “4” Teknisyen “Matbaa” “1” olarak açıklandı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı HKK için Muharip Sınıflar Yardımcı Sınıflar Uçak Bakım Muhabere Hava Savunma “70” Ulaştırma “20” İkmal “45” Personel “30” Jet Uçak Mekanik Sistemler “45” Küçük Uçak Mekanik Sistemler “40” Elektrik ve Havalandırma “20” Turbo-Prop ve Pistonlu Motor Sis. “35” Aviyonik Sistemleri “25” Uçak Silah Sistem “20” Bilgi Sistem İşletim “20” Erken İhbar Radar Sis. “5” Yer Telsiz Sistemleri “10” Telefon Santrali ve Yer Altı Kablo “5” olarak açıklandı. Diğer kontenjanlara başvuru süresi içerisinden MSB personel teminde ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

MSB astsubay alımı başvuru tarihleri nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığı MSB bünyesinde en az 2 bin 224 astsubay alımı başvuruları online olarak devam ediyor. Adaylar MSB Personel Temin internet adresinden başvurularını yapabileceklerdir. Süreç 27 Kasım'a kadar yapılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum