Milli Savunma Bakanlığı 511 Askeri Personel Alımı! KKK-DKK-HKK Başvuru

Milli Savunma Bakanlığı 511 Askeri Personel Alımı! KKK-DKK-HKK Başvuru

Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesinde 511 Askeri Personel Alımı online başvuruları alınıyor. Detaylar bu haberimizde yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı MSB bünyesinde Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yeni 511 subay alımı için başvurular açıklandı. Detaylar bu yazımızda. Kara Kuvvetleri Komutanlığı KKK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı DKK ile Hava kuvvetleri Komutanlığı HKK namına güncel subay personel alımı yapılacak. İşte gerekli tüm süreç ve detaylar.

TSK subay alımı başvuru kontenjanları

Dış kaynaktan subay alımı için başvurular Kara Kuvvetleri Komutanlığı 341, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 75 ile Hava kuvvetleri Komutanlığı 95 olmak üzere 511 kadro için olacak.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları

Başvuru için Türk vatandaşı olmak, hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar başvurabilir.

Subay alımı mezuniyet ve özel şartlar

Başvurularda adayların yüksekokul veya fakültelerin aşağıdaki kılavuzda yer alan 1 ve 2’ncü tablodaki bölümlerden mezun olması gerekiyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı KKK Piyade “Komando” sınıfı hariç adayların 2022 veya 2023 KPSSP3 en az 70 olanlar, Piyade “Komando” için en az 60 olması, Mühendis kadroları için KPSSP3’den en az 70 alması, Beden Eğitimi Öğretmenliği kadroları için KPSS’den en az 70 alması, Mühendis kadroları için KPSSP3’den en az 70 alması, Uçak Bakım ve Hava Savunma kadroları için KPSSP3’den en az 70 alması gerekiyor.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı başvuruları

Milli Savunma Bakanlığı MSB bünyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri TSK namına Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava kuvvetleri Komutanlığı için 511 subay alımı başvuruları 17 Eylül 2023 tarihine kadar olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.