MİT Lise Önlisans Lisans KPSS Şartsız Personel Alımı Online Başvuru

MİT Lise Önlisans Lisans KPSS Şartsız Personel Alımı Online Başvuru

MİT’e yeni personel alımı başvuruları alınacak. Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından KPSS şartsız personel alımlarına dair tüm gerekli bilgileri hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde farklı birçok ünvanda olmak üzere lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvurabileceği personel alımları yapılıyor. Online başvuruları, süreci, şartları ve KPSS şartsız atamalara dair tüm detayları hemen bu haberimizde KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık.

Milli İstihbarat Teşkilatı personel alımı ünvanları

İstihbarat Uzmanı, Dil Uzmanı, Mühendis, İHA Sistemleri Pilotu, Sağlık Görevlisi, Tekniker ile Koruma ve Emniyet Memuru alanlarında olmak üzere MİT personeli alınacak. İşte tüm detaylar ve süreç.

Personel alımları başvuru nitelikleri nelerdir?

İstihbarat Uzmanı alımı için T.C. vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

Dil Uzmanı alımı için T.C. vatandaşı olmak, 40 yaşını doldurmamış olmak. İngilizce, Fransızca, Almanca dilleri için “Mütercim-Tercümanlık, Dilbilim, Çeviribilim, Edebiyat bölümleri, Öğretmenlik”. İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca “lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak”. Diğer diller için en az lise veya dengi okul mezunu olmak gerekiyor.

Mühendis alımı için T.C. vatandaşı olmak, 34 yaşını doldurmamış olmak, “Bilgisayar, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, matematik veya fizik mühendisliği” mezunu olmak gerekiyor.

İha Sistemleri Pilotu alımı için T.C. vatandaşı olmak, 34 yaşını doldurmamış olmak, “bilgisayar, yazılım, bilişim sistemleri, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, makine, mekatronik, harita, geomatik, uçak, uzay, kontrol ve otomasyon, meteoroloji mühendisliği” ile diğer “havacılık elektrik ve elektroniği, uçak bakım ve onarım, uçak gövde ve motor bakımı, uçak elektrik ve elektroniği” mezunu olmak gerekiyor.

Sağlık Görevlisi alımı için T.C. vatandaşı olmak, 44 yaşını doldurmamış olmak, Uzmanlık alanında en az 5 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak şartı var.

Tekniker alımı için T.C. vatandaşı olmak, 34 yaşını doldurmamış olmak, önlisans “bilgisayar programcılığı, bilgisayar programlama, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, bilgisayar teknolojileri ve yönetim, bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar ve enformasyon sistemleri, elektronik teknolojisi, elektronik haberleşme teknolojisi, elektrik, internet ve ağ teknolojileri, bilgi yönetimi, bilgi güvenliği teknolojisi, bilişim güvenliği teknolojisi, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilişim-yönetim, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon, coğrafi bilgi sistemleri, çok boyutlu modelleme ve animasyon, grafik tasarımı, kontrol ve otomasyon teknolojisi, mekatronik, makine, mobil teknolojileri, web tasarımı ve kodlama, uçak teknolojisi, insansız hava aracı teknolojisi ve operatörlüğü mezunu olmak grekiyor.

Koruma ve Emniyet Memuru alımı için T.C. vatandaşı olmak, Erkeklerde herhangi önlisans mezunu olmak şartıyla 26 yaşını doldurmamış olmak, lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak şartıyla 29 yaşını doldurmamış olmak, en az 6 ay süreyle yerine getirmiş olmak, en az 175 cm boyunda olmak gerekiyor.

Kadınlarda 29 yaşını doldurmamış olmak, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri” lisans mezunu olmak, en az 163 cm boyunda olmak ile tercihen savunma sporlarından herhangi biriyle aktif olarak ilgilenmiş olmak ve ilgili federasyona kayıtlı olmak gerekiyor.

MİT personel alımı başvuruları

Milli İstihbarat Teşkilatı personel alımları için başvurular online olarak Aralık ayı itibarıyla yapılabilir. Adaylar MİT kariyer sayfasından tüm diğer şartları ayrıntılarıyla inceleyebilir ve çevrimiçi işlemlerini tamamlayabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.