Motokuryeler İçin Yasal Düzenlemeler Gerçekleştirilecek

Motokuryeler İçin Yasal Düzenlemeler Gerçekleştirilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalar kapsamında motokurye olarak çalışan kişiler için yasal düzenleme getirileceği belirtildi. Bakan Kurum trafik alanlarında imar planları oluşturulduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada motosikletli kurye olarak çalışan kişiler için gerçekleştirilecek olan yasal düzenlemeler kapsamında kuryelerin araçları için parklanma ve dinlenme alanlarının oluşturulmasından söz edildi. Bu alanda çevre planlamalarında da çeşitli değişikler söz konusu. Bunun için gerçekleştirilen Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği değişikliği için sürüş emniyeti alanında da değişimler söz konusu olacak ve kuryelerin daha sağlıklı koşullarda çalışmaları sağlanacak.

1 Milyon 200 Bin Çalışan Motokurye İçin Hizmet Kolaylığı

Türkiye genelinde 1 milyon 200 bin kuryenin çalıştığı biliniyor. Bu anlamda hepsine hizmet sağlamak istediklerini söyleyen Bakan Kurum öncelikli olarak İstanbul motokuryeler ile pilot uygulama başlatılacağını söyledi. Bu uygulama kapsamında İstanbul’ da görev yapan 250 bin kurye için yol kenarlarında cep açma çalışmalarına başlanacağını ve Tuzla kapsamında pilot işlemlerin gerçekleştirileceği belirlendi.

Pandemi sonrasında giderek artan motokurye firmaları kapsamında istihdam edilen pek çok kuryenin bu anlamda faydalanabileceği ve daha rahat, daha güvenli koşullarda çalışabileceğini dile getiren Kurum, aynı zamanda da kuryelere olan minnetini dile getirerek hepsine teşekkür etmişti. Çalışmaların pilot bölgeden sonra İstanbul’ un 39 ilçesinde ve sonrasında da tüm Türkiye kapsamında uygulanacağı da belirtilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.