MSB Kuvvet Komutanlıkları Askeri Personel Alımı! KPSS Şartsız Başvuru

MSB Kuvvet Komutanlıkları Askeri Personel Alımı! KPSS Şartsız Başvuru

Milli Savunma Bakanlığı “MSB” tarafından Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları için KPSS şartsız astsubay alımı başvuruları alınıyor. Süreci tamamlanacak başvurular tüm detaylar bu yazımızda.

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK namına güncel astsubay alımı başvuruları alınıyor. MSB personel temin’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı KKK 26, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı DKK 15, Hava Kuvvetleri Komutanlığı HKK 14 için astsubay alımları süreci tamamlanıyor. İşte dış kaynaktan astsubay alımlarına dair tüm detaylar.

Astsubay olmak için genel koşullar nelerdir?

Başvuru için T.C. vatandaşı olması, yedek subay veya astsubay olamaz kararı bulunmaması, Devlet memurluğundan ya da kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olması, askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay ya da yedek astsubay, erbaş ve erler, askerlik hizmetinden terhis olması şartları var.

Milli Savunma Bakanlığı askeri personel alımı nitelikleri nelerdir?

Adayların mezuniyet ve yaş şartları şu şekildedir: MSB personel temin’de e-Devlet şifreleri ile ilgili kılavuza başvuru süresi içerisinde erişilebilir. Adaylar kılavuzda tablo 1 ile 3 arasında ilgili bölümlere erişim sağlayabilir. Öte yandan yaş itibarıyla da Yüksek Lisans ve Doktora Dahil mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar başvurabilir.

MSB personel alımları başvuruları nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığı MSB tarafından güncel askeri personel alımı “astsubay alımı” başvuruları 24 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabilecektir. Adaylar MSB personel temin internet adresinden başvurularını online olarak yapabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.