Polis Akademisi Bugün Yayımladı! 2024 PAEM 300 Polis Alımı Açıklandı

Polis Akademisi Bugün Yayımladı! 2024 PAEM 300 Polis Alımı Açıklandı

Kamu personeli alımı olarak bugün gündeme getirdiğimiz 2024 yılı polis alımlarından sonra ilk ilan geldi. PAEM 2024 yılı 300 polis alımı yapılacak. Detaylar haberimizde.

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM Polis Akademisi Başkanlığı PA tarafından 8. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Alım Duyurusu bugün yayımlandı. 2024 yılı 300 POLİS ALIMI yapılacak. 2024 PAEM başvuru şartları nelerdir? Kimler 2024 yılı ilk polis alımına başvurabilir. İşte detaylar.

300 polis alımı kontenjanları

Polis Amirleri Eğitimi Merkezine PAEM 8. dönem ilk derece amirlik eğitimi için Emniyet mensubu Polis Memurları arasından “270” erkek, “30” kadın olmak üzere toplamda 300 polis memuru öğrenci alımı yapılacak. İlan süreci bildirildiğinde ayrıca sizleri bilgilendireceğiz.

Polis alımı PAEM başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2022 - 2023 KPSSP3 puan türünden 75 taban puan veya üzerinde puan almış olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan erkek ve kadın adaylar için 28 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve diğer hususlara haiz olmak gerekiyor.

PAEM polis alımı nitelikleri nelerdir?

Örgün eğitim veren en az dört yıl süreli bu Fakülte veya Bölümlerden mezun olmak gerekiyor: Hukuk Fakültesi, Tüm Mühendislik-Mimarlık Fakülte ve Bölümleri, Biyoloji Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü, Ekonomi Bölümü, Fizik Bölümü, İktisat Bölümü, İlahiyat Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, İstatistik Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü, Kimya Bölümü, Maliye Bölümü, Matematik Bölümü, Psikoloji Bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Tarih Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunları başvurabilir.

Lise Önlisans Lisans 12.000 Polis Alımı Yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum