POMEM Polis Alımı Şartı Değişti! Polis Olma Yaşı Arttırıldı

POMEM Polis Alımı Şartı Değişti! Polis Olma Yaşı Arttırıldı

Bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Polis alımı başvuru şartında önemli değişiklik yapıldı. Polis alımlarında yer alan yaş şartındaki değişiklik bu yazımızda.

İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Mayıs 2023 Tarihli ve 32188 Sayılı Resmî Gazetede önemli bir yönetmelik değişikliği yapıldı. Bakanlık POMEM’lere polis alımını düzenleyen “Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde” değişiklik yaptı. İşte detaylar.

POMEM polis alımı yaş şartı nasıl uygulanıyor?

Hali hazırda POMEM’lere polis alımlarında yaş şartı şu şekilde uygulanmaktadır. “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (1 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)” şartı yer almaktadır.

Polis olmak için yaş şartı artırıldı

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklendi. Buna göre güncel yaş şartı şu şekilde uygulanacak:

“POMEM’lere başvuru yapacak adaylar için 8 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan yaş şartı; 2023 yılı için yapılacak olan sınavlarda, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, 1 Ocak 1993 ve sonrasında doğanların müracaatları kabul edilecek şekilde uygulanır.”

30. dönem POMEM için yaş şartı geçerli olacak mı?

Yayımlanan yönetmelik değişikliğinde yer alan geçici maddedeki yaş değişikliği hükmü 2023 yılında yapılacak sınavları kapsamaktadır. Bu kapsamda halen başvuruları devam eden 30. Dönem POMEM 10 bin 600 lisans ve önlisans mezunu adaylar da polis alımı başvurusu yapabilecektir diye değerlendirmekteyiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum