Sağlık Bakanlığı 36.000 Sağlık Personeli Alımı! Bugün TBMM’ye Geldi

Sağlık Bakanlığı 36.000 Sağlık Personeli Alımı! Bugün TBMM’ye Geldi

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 bin olarak açıklanan eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık personeli istihdamı sayısı 36 bine çıkartılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri için 27 bin olan sağlık personeli istihdam sayısı 36 bine çıkarılacak. Kanun teklifi Ak Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. Bu teklif ile sağlık personeli alımı sayısının da ilerleyen süreçte artması anlamına gelecektir.

27 bin personel alımı ünvanları ve kontenjanları

Diyetisyen, Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri, Tabip, Uzman Tabip olmak üzere 27.000 sağlık personeli istihdamı gerçekleştirilecek. 2024 yılı için istihdamı yapılacak birimlerde kontenjanlar da şu şekildedir:

1 Diyetisyen, 9 Ebe, 2 Hemşire, 25 Sağlık Memuru, 1 Sağlık Teknikeri, 3.498 Tabip, 23.464 Uzman Tabip ile beraber sayı 27 bindir.

36 bin sağlık personeli alımı TBMM’de

Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerler için 4/B sözleşmeli kadro için 27 bin olan kontenjan 36 bine çıkartılacak. Ak Parti tarafından hazırlanan ve sağlık personeli alımının yanı sıra diğer birçok konuda sağlık personellerini ilgilendiren kanun teklifi bugün TBMM Başkanlığına sunuldu.

Sağlık Bakanlığı 35 bin sağlık personeli ve işçi alımı

Gerek mevcut istihdama dair güncellemeler gerekse yeni sağlık personeli alımı için de önem arz eden bu değişiklik ile önümüzdeki süreçlerde lise, önlisans ve lisans kontenjanlar artacaktır. 27 bin sağlık personeli alımı ile 8.000 kamu işçisi alımı için bu ay içerisinde olmak üzere ilanlar gelir gelmez KAMU PERSONELİ ALIMI olarak sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum