Sağlık Bakanlığı 8.000 İşçi Alımı Ne Zaman! Şartlar - Branşlar - Süreç

Sağlık Bakanlığı 8.000 İşçi Alımı Ne Zaman! Şartlar - Branşlar - Süreç

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 bin yeni kamu işçi alımı yapılacak. 27 bin sağlık personeli alımından sonra 8.000 kamu sağlık işçisi alımına başvuru için de başvurular için geri sayım başladı. İşte şartlar, branşlara dair yazımız.

Sağlık Bakanlığı 35 bin kamu personeli memur, işçi alımları kapsamında KPSS 2024/5 başvuruları dün başladı. 27 bin sağlık personeli alımından sonra 8.000 kamu işçisi alımına başvuru için başvurular İŞKUR’da başlayacak. Bu yazımızda gerekli şartları, başvuru branşlarını KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık. Kısa süre içerisinde sağlık işçisi alımları için de Bakanlığın İŞKUR üzerinden süreci başlatması bekleniyor. Kamu personeli alımı olarak süreci takip ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı 8.000 sağlık işçisi alımı branşları nelerdir?

Temizlik Görevlisi alımı, Güvenlik Görevlisi “Silahsız” alımı, Klinik Destek Elemanı “Hastane” alımı, Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi” alımı kadroları başta olmak üzere şu tanşlar için de bir önceki atamalarda başvurular alınmıştı: Elektrikçi “Genel”, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Marangoz, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı.

Kamu personeli işçi alımı şartları nelerdir?

Özel güvenlik görevlisi (silahsız) alımına başvuru için liselerin birinden mezun olmak veya önlisans-lisans.

Klinik Destek Elemanı alımına başvuru için liselerin sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği.

Temizlik görevlisi alımına başvuru için en az 5 yıllık ilkokul “yetişkinler II. kademe eğitimi başarı belgesine sahip olanlar dahil” mezunu olmak veya belge koşulu ile önlisans.

Hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi alımına başvuru için liselerin halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan, dalından veya halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve reklamcılık, halkla ilişkiler ve tanıtım, iletişim ve halkla ilişkiler önlisans halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve reklamcılık, reklamcılık ve halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım lisans.

İnşaat boyacısı, boyacı alımına başvuru için liselerin inşaat teknolojisi alanı ve dalları veya ahşap teknolojisi alanı - ahşap yapı (doğramacılık) dalından veya dengi alan, dalından veya önlisans boya teknolojisi, inşaat ve sanayi boya uygulama teknolojisi, boya ve izolasyon uygulama teknikleri, yalıtım teknolojisi, yapı yalıtım teknolojisi önlisans.

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı alımına başvuru için liselerin biyomedikal cihaz teknolojileri alanı ve dallarından veya dengi alan/dalından veya önlisans biyomedikal cihaz teknolojisi önlisans.

Isıtma ve sıhhi tesisatçı alımına başvuru için liselerin tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ve dallarından veya dengi alan/dalından veya önlisans yapı donatım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, yapı inşaat, doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi, sıhhi tesisat ve doğalgaz, doğalgaz ve ısıtma, doğal gaz ve ısıtma, doğalgaz ve boru hatları teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi önlisan..

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı alımına başvuru için liselerin bilişim teknolojileri alanı ve dallarından veya dengi alan, dallarından veya önlisans bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar donanımı, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, muhabere ve elektronik bilgi sistemleri önlisans.

Marangoz alımına başvuru için liselerin ahşap teknolojisi alanı ve dalları veya mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve dallarının birinden veya dengi alan ,dalından veya önlisans ağaç işleri veya mobilya ve dekorasyon önlisans.

Elektrikçi alımına başvuru için liselerin elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarının birinden veya endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının endüstriyel elektronik dalından veya endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının endüstriyel kontrol dalından veya dengi alan/dalının veya önlisans elektrik teknolojisi, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, endüstriyel elektronik, elektronik teknolojisi, elektrik ve elektronik teknolojisi, elektrik-elektronik teknikerliği önlisans.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları İŞKUR’da

Sağlık Bakanlığı tarafından 8.000 kamu işçi alımına başvurular İŞKUR e-şube’den, işkur hizmet noktalarından veya ALO 170 nolu hattan yapılabilecektir. İlanlar Sağlık Bakanlığında açıklanır açıklanmaz KAMU PERSONELİ ALIMI internet sitemizde hemen yer alacaktır.

Sağlık Bakanlığı 27.000 kamu personel alımı başvuruları.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum