Sahil Güvenlik Komutanlığı 300 Uzman Erbaş Alımı! Başvuru Sona Eriyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı 300 Uzman Erbaş Alımı! Başvuru Sona Eriyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından olmak üzere 300 uzman erbaş alımı yapılacak. Başvurular ve süreci hemen bu haberimizde bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı için 300 yeni uzman erbaş alımına başvurular alınıyor. 2023/2 uzman erbaşlık başvuru şartları ve tüm gerekli bilgileri hemen bu haberimizde KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık.

Uzman erbaş alımı şartları nelerdir?

Adayların erkek olması, T.C. vatandaşı olması ile en az lise veya dengi okul mezunu olması gerekiyor. Ayrıca 27 yaşını bitirmemiş olmak, askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak şartları var. askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için de terhisin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olması da gerekiyor.

Kimler uzman erbaş alımına başvurabilir?

Topçu, telsizci, motorcu, muhafız, elektrikçi, şoför, kurbağaadam branşlarında 300 uzman erbaş alımı nitelikleri şu şekildedir:

Topçu alımı 100 kadroya başvuru için Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Topçu, Torpidocu, Mayıncı, Porsun ya da Vardabandra sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Telsizci alımı 30 kadroya başvuru için aşağıdaki şartlardan en az birini taşımanız gerekmektedir:

Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Telsizci sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında MEBS Cihazları Bakım Eri/Yardımcısı sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Askerlik hizmetini Kara Kuvvetleri Komutanlığında Telsiz İşletmeni ya da Haber Merkezi İşletmeni sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Elektronik Haberleşme ya da Haberleşme Sistemleri bölümü mezunu olup askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Muhafız alımı 40 kadroya başvuru için Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Muhafız, Deniz Piyade ya da Talim Öğretmeni sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Motorcu alımı 50 kadroya başvuru için Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yüzer unsurlarında (Gemi/Bot vb.) Motorcu sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; “Gemi Makineleri İşletme, Denizcilik/Makine Zabitliği,” Makine Teknolojisi alanının “Makine Bakım Onarım, Motor (Benzinli), Motor (Dizel)” veya Motorlu Araçlar Teknolojisi alanının “Otomotiv Elektromekanik ya da İş Makineleri” bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Elektrikçi alımı 30 kadroya başvuru için: Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Elektrikçi sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı, Bobinaj ya da Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanı Bobinaj ya da Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalında Ustalık/Kalfalık Sertifikasına sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Şoför alımı 35 kadroya başvuru için Yeni tip sürücü belgelerinde “DE” ya da “CE” sınıfı ehliyeti bulunup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak şartları var.

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı başvuru tarihleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 300 uzman erbaş alımı için başvurular 12 Ekim23 kadar sürecektir. Başvurular online olarak yapılabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum