Sahil Güvenlik Komutanlığı En Az Lise 210 Askeri Personel Alımı Başladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı En Az Lise 210 Askeri Personel Alımı Başladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde en az lise mezunları için 210 askeri personel alımı başladı. Kimler uzman erbaş alımına başvurabilir? Kontenjanlar ve tüm şartlar.

Sahil güvenlik Komutanlığı güncel 210 askeri personel alımı başvuruları kapsamında uzman erbaşlık için başvurlar 2023 yılı 1. Dönemi başvuru ekranı açıldı. Uzman erbaş olmak için tüm şartları ve kontenjanlara dair detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Kimler Sahil güvenlik uzman erbaş alımına başvurabilir?

Başvuru için en az lise mezunu olmak, 27 yaşını bitirmemiş olmak, askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak hususları var. Ayrıca askerliğini yapmış olanlar için 5 yıldan fazla süre geçmemiş olma şartı var. Diğer tüm şartları aşağıdaki başvuru kılavuzundan hemen inceleyebilirsiniz.

Uzman erbaşlık kontenjanlar-mezuniyetler

80 Topçu uzman erbaş alımı için askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Topçu, Torpidocu, Mayıncı veya Porsun sınıf-branş-ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak,

80 Motorcu uzman erbaş alımı askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının yüzer unsurlarında (Gemi, Bot vb.) Motorcu sınıf-branş-ihtisasında yapmış-yapıyor olmak, Meslek Liselerinin Gemi Makineleri veya Denizcilik, Makine Zabitliği bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak,

35 İkmal (Aşçı) uzman erbaş alımı askerlik hizmetini yapmış ya da yapıyor olmanın yanında “Meslek Yüksekokullarının Aşçılık bölümü mezunu olmak” veya “Meslek Liselerinin Aşçı/Aşçılık/Mutfak bölümü mezunu olmak” şartı var.

15 İkmal (Kamarot) uzman erbaş alımı askerlik hizmetini yapmış ya da yapıyor olmanın yanında “Meslek Liselerinin; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Servis-Garson bölümünden mezun olmak” veya “Lise mezunu olmanın yanında Servis-Garson dalında Ustalık-Kalfalık ya da MEB onaylı Servis Elemanı (Garson) Sertifikasına sahip olmak” şartı da var.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru süreci

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 yılı 1. dönem uzman erbaş alımları için başvurular 9 Mayıs 2023 itibarıyla başladı. Adaylar aşağıdaki kılavuzda belirtilen başvuru ekranı üzerinden online “çevrimiçi” olarak iş ve işlemlerini 16 Mayıs’a kadar yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.