SGK Sözleşmeli ve Kadrolu Kamu Personel Alımı Online Başvuruları

SGK Sözleşmeli ve Kadrolu Kamu Personel Alımı Online Başvuruları

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından 2024 yılı kamu personel alımı başvuruları kapsamında güncel süreç tamamlanıyor. Farklı ünvanlarda kamu memur alımına başvurular ve tüm detaylar bu yazımızda.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından güncel memur alımlarına başvurular SÖZLEŞMELİ ve KADROLU olmak üzere sona eriyor. 34 Programcı alımı ile 12 Çözümleyici alımı kadrosu var. Öte yandan sözleşmeli bilişim personeli ünvanlarında da 13 kadro var. Farklı iki ilan için başvuruları sona erecek SGK’ya memur alımında tüm detaylar ve başvurular bu haberimizde.

Kamu personel alımı başvuru şartları

Başvuru için adayların 657 sayılı DMK’daki şartları taşımak gerekiyor. Ayrıca SGK’dan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. Bilişim personeli alımı için KPSS şartı yok. Diğer programcı ile çözümleyici alımı için KPSS 60 puan şartları var.

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı başvuru nitelikleri

13 Bilişim uzmanı alımı için adayların mühendislik fakülteleri veya fen edebiyat fakültelerinin 4 yıllık istatistik, matematik veya fizik bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

34 Programcı alımı için Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İstatistik, Matematik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

12 Çözümleyici alımı için en az lisans düzeyinde mezun olmak gerekiyor.

SGK memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK memur alımları için başvuru iş ve işlemleri online olarak yapılabilecektir. Adaylar 12 Ocak’a kadar işlemlerini online olarak e-Devlet şifreleri ile kariyer kapısından yapabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum