Sosyal Güvenlik Kurumu 4 Şehir 2.100 İşçi Alımı Duyurusu! Women-Up

Sosyal Güvenlik Kurumu 4 Şehir 2.100 İşçi Alımı Duyurusu! Women-Up

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni proje duyurusu geldi. 4 farklı şehirde kadın işçi alımına dair detayları ve women-up sürecini hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu duyurdu. “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up)” yeniden başlıyor. 19 Ağustos 2024 Pazartesi BUGÜN itibarıyla yeni süreç ve başvurular başlıyor.

SGK Women-Up projesi yeniden başlıyor

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up)” başvuruları yeniden 4 ilde başlayacak.

Kayıtlı kadın istihdamı için 2.100 kontenjan

SGK tarafından yeni başvuruları alınacak proje ile girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, rekabete daha dayanıklı hale getirmek ve Türkiye’yi kayıtlı kadın istihdamı açısından daha iyi seviyelere çıkarmak hedeflendiği ifade edildi.

Bu kapsamda da projeden İstanbul, Ankara, Samsun ve Aydın illerinde toplam 2 bin 100 kadın işveren ve bu işverenlerin işletmelerinde istihdam edecekleri 2 bin 100 kadın işçi faydalanacaktır denildi.

İl İl kontenjanlar nelerdir?

SGK’nın bu projesi ile Ankara’da 500, İstanbul’da 800, Aydın’da 400 ve Samsun’da 400 kadın işverene işletmelerinde ilave olarak istihdam edecekleri kadın sigortalı için asgari ücretin net tutarına kadar hibe desteği sağlanacak.

SGK 2.100 işçi alımı başvuruları

Bu projeden faydalanmak isteyen kadın işverenler 19 Ağustos 2024 tarihinden itibaren e-devlet üzerinden ön başvurularını gerçekleştirebileceklerdir denildi.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.