Tapu ve Kadastro Memur Alımı Başlıyor! 25 Şehir En Az Lise Başvuru

Tapu ve Kadastro Memur Alımı Başlıyor! 25 Şehir En Az Lise Başvuru

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde 4/B sözleşmeli memur alımı başvuruları yarın itibarıyla başlıyor. 18 Aralık’ta başlayacak başvurularda gerekli tüm detaylar bu yazımızda.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 25 farklı şehirde olmak üzere merkez ve taşra birimleri için 72 memur personel alımı başvuruları alınacak. 18 Aralık’ta başlayacak Tapu memur alımı başvurularında mülakat olmayacak. Adaylar 27 Tekniker ve 45 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı kadrolarına başvurabilir. İşte sürece dair tüm detaylar.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları

Başvuru için adayların 657 sayılı DMK’daki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, arşiv araştırması olumlu olması gibi genel hususlar yer almaktadır.

Tapu personeli alımı illeri ve nitelikleri

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı “Önlisans” Genel Müdürlük 6, Eskişehir 2, Gaziantep 2, Kayseri 2, Şanlıurfa 1 için olacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı “Lise” Ankara 7, Isparta 3, Antalya 2, Denizli 1, Kırklareli 1, Tekirdağ 1, Malatya 2, Kütahya 1, İstanbul 5, Kocaeli 2, Sakarya 1, İzmir 1, Tokat 1, Adıyaman 1, Rize 1, Giresun 1, Çorum 1 için olacak.

Tekniker alımı Bingöl 1, Malatya 4, Tunceli 1, Gaziantep 4, Kahramanmaraş 4, Kilis 3, Hatay 2, Adıyaman 6, Mardin 1, Şanlıurfa 1 için olacak.

Tekniker alımı için Harita, Harita Kadastro, Harita ve Kadastro, Harita ve Maden Ölçme bölümlerinden mezun olmak ve KPSS 70 puan şartı var.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımında merkez teşkilatı ve listede belirtilen bölge müdürlükleri için önlisans, diğer birimler için de lise mezunu olmak gerekiyor. KPSS taban puansız başvuru yapılabiliyor. Ayrıca özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 18 yaşını doldurmuş 35 yaşından gün almamış olmak, gece ve gündüz, iç ve dış mekânda ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm'den kısa boylu olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ve bedensel engeli bulunmamak şartı var.

Tapu ve Kadastro memur alımı süreci nasıl işler

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli 72 memur alımı için başvuru iş ve işlemleri online olacak. Adaylar 18-22 Aralık 2023 tarihlerinde başvuru yapabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum