Tarım ve Orman Bakanlığı 158 Memur Alımı Duyusu Yayımlandı! Yazılı Sınav

Tarım ve Orman Bakanlığı 158 Memur Alımı Duyusu Yayımlandı! Yazılı Sınav

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 158 kamu personeli alımı kapsamında yeni duyuru yayımlandı. Detayları ve sınav sürecine dair bilgileri hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Tarım ve Orman Uzman Yardımcılığı” Yarışma Sınavı Yazılı Sınav Duyurusu bugün yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada merkez teşkilatına 158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı alımı yapılmasına dair ilan sonrası yazılı adayları da ilan edilmişti. Sınav giriş belgeleri de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı sınav giriş belgeleri

Tarım ve Orman Yardımcılığı Yarışma Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek olan yazılı sınav “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi" tarafından yapılacak olup, “Yazılı Sınava İlişkin Bilgilere" ve “Sınav Giriş Belgesine" hemen Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü internet adresinden erişim sağlayabilir.

158 memur alımı sınav tarihi

Sınav tarihi 23 Mart 2024 Cumartesi saat 10.00 olarak açıklandı. Son Giriş Saati Sınav Başlama Saati ise 10.15’tr. Sınav tek oturumda 5 seçenekli çoktan seçmeli 50 sorudan oluşacaktır. Sınav süresi 90 dakika olacaktır.

Tarım memur alımı sınav konuları nelerdir?

Yazılı sınav konuları şu şekildedir: Genel kültür ve genel yetenek (% 10), b. Bakanlığın yapısı, genel görev alanı ve ilgili mevzuat (% 30), Mezun olunan bölümün müfredatı kapsamında Bakanlığın görev alanına giren mesleki alan bilgisi ((% 60) konularından oluşacaktır. Sınav konularına ilişkin mesleki alan konu başlıkları Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosunda yer almakta olup Bakanlığın yapısı, genel görev alanı ve ilgili mevzuat konuları ise Tarım ve Orman Bakanlığının Teşkilat Yapısı ve Görevleri ile 5488 Sayılı Tarım Kanunundan oluşacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı duyurusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum