Ticaret Bakanlığı 602 Memur Alımı Başvuru Sonuç! Geri Sayım Başladı

Ticaret Bakanlığı 602 Memur Alımı Başvuru Sonuç! Geri Sayım Başladı

Ticaret Bakanlığı tarafından sözleşmeli 602 Gümrük Muhafaza Memuru ile Muayene Memuru alımı kapsamında başvuruları tamamlandı. 1.307 aday belirlenecek. Geri sayım başladı. İşte detaylar.

Ticaret Bakanlığı tarafından 450 erkek Gümrük Muhafaza Memuru alımı ile 49 kadın Gümrük Muhafaza Memuru alımı için başvurular tamamlandı. Öte yandan 103 de kadın ve erkek muayene memuru alımı ile birlikte 602 kadro için başvurular 31 Ocak’ta sona erdi. Online başvurular sonrasında adaylar için geri sayım başladı. Bu yazımızda sözlü sınava ve başvuru sonuçlarına dair tüm detayları bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı için 1.307 aday belirlenecek

KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak pozisyon sayısının Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru için 2 katı, Sözleşmeli Muayene Memuru için ise 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak. Başvuru sonuçları Bakanlık internet sitesinden online olarak açıklanacak. Sözlü sınava dair tarihler de açıklanınca sizleri ayrıca bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Sözlü sınav nasıl olacak?

Sözlü sınavda adaylara “kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; mezun olduğu öğrenim dalına ilişkin bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı” yönlerinden puan verilmek suretiyle 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Kamu personel alımı sınavı değerlendirilmesi nasıl olacak?

Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır. Asıl adaylar ilgili pozisyonlar kadar olacakken yedek adaylar kontenjanların en fazla yarısı kadar olacak. Sözlü sınavlara dair ilk duyuru kapsamında başvuru sonuçları açıklanınca KAMU PERSONELİ ALIMI internet sitemizde hemen öğrenebileceksiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum