Türk Hava Yolları En Az Lise Yeni Personel Alımı! Başvuru Ekranı Açıldı

Türk Hava Yolları En Az Lise Yeni Personel Alımı! Başvuru Ekranı Açıldı

Türk Hava Yolları THY en az lise personel alımı yapacak. THY’de çalışmak için gerekli koşullar nelerdir? THY başvuru ekranı, süreç ve tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

THY yeni personel alımı başvuruları açıklandı. THY’de çalışmak için yeni ilana başvurular başladı. Türk Hava Yolları filosunda yer alan A320/A330/B737/B777 uçak tiplerinden birinde belirtilen öğretmen pilot yetkisine sahip olan SFI adayları bu ilan kapsamında değerlendirilecektir. Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) alımı en az lise adaylar arasından başvurular alınarak yapılabilecek. İşte tüm şartlar.

THY personel alımı başvuru genel nitelikleri nelerdir?

T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak, 1 Ocak 1989 tarihinden önce, 1 Ocak 1954 tarihinden sonra doğmuş olmak, en az lise mezunu olmak, uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak, adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak, askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmak, daha önce görev aldığı kuruluşlardan disipsinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak, daha önce THY ve Türk Hava Yolları'nın iştirak şirketlerinden disiplinsizlik veya fesih yoluyla ayrılmış olmamak şartları yer alıyor.

Güncel personel alımı sağlık ve dil şartları nelerdir?

Resmi Sağlık Kurulu Raporu veya Özel Hastane Raporu ile Sağlık kurul raporu ile birlikte istenilen asgari gereklilikler şunlardır: Akciğer grafisi, işitme testi, görme alanı testi, renkli görme muayenesi, ekg, solunum fonksiyon testi, tahliller istenmektedir.

Lisansı SHGM tarafından onaylı uçuş ekipleri için Seviye 4, lisansı diğer ülke otoritelerince onaylı uçuş ekipleri için ICAO dil yeterliliği çerçevesinde Level 4 İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak ya da THY’nin düzenleyeceği Havacılık İngilizcesi sınavında başarılı olmak şartları var. Başvuru ekranından süreç içerisinde tüm diğer hususlara erişim ayrıca sağlayabilirsiniz.

Türk Hava Yolları personel alımı süreci

Türk Hava Yolları THY yeni personel alımı için başvurular online olarak başladı. Adaylar THY kariyer internet sitesinden başvurularını hemen yapabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.