Üç Bakanlık 578 Koruma ve Güvenlik Personeli Alımı! Başvuru Ekranı

Üç Bakanlık 578 Koruma ve Güvenlik Personeli Alımı! Başvuru Ekranı

Üç Bakanlık bünyesinde sözleşmeli koruma ve güvenlik personeli alımı yapılıyor. Her Üç Bakanlığa ait kadroları, şartları ve başvuru sürecini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 335 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı için ise 155 koruma ve güvenlik personeli alımı yapılıyor. Ticaret Bakanlığı için ise 88 koruma ve güvenlik personeli alımı yapılıyor. Her Üç bakanlık personel alımı şartları ve detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Kamu personeli alımı başvuru şartları

Türk Vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. Tarım Bakanlığı için KPSS 50 puan, Kültür Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı için ise koruma ve güvenlik görevlisi alımında KPSS 60 puan şartları var.

Tarım Bakanlığı koruma ve güvenlik personeli alımı kontenjanlar-nitelikler

Lise mezunu 77 koruma ve güvenlik personeli alımı için 2001 nitelik kodu ile Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 6551 nitelik kodu ile Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı sahibi olmak. 7300 nitelik kodu ile Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

Önlisans mezunu 78 koruma ve güvenlik personeli alımı için 3001 nitelik kodu ile herhangi önlisans mezunu olmak. 6551 nitelik kodu ile Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı sahibi olmak. 7300 nitelik kodu ile Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır. 7303 nitelik kodu ile 18 yaşını doldurmuş olmak. (Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi için), Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak, 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyeceğinden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır.

Ticaret Bakanlığı koruma ve güvenlik personeli alımı kontenjanlar-nitelikler

88 Koruma ve güvenlik personeli alımı için Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans programından mezun olması, 30 yaşını doldurmamış olması, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olması, gece ve gündüz, iç ve dış mekanda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmaması, erkek adaylar için 170 cm, kadın adaylar için 162 cm’den kısa olmaması gerekmektedir.

Kültür Bakanlığı koruma ve güvenlik personeli alımı kontenjanlar-nitelikler

56 koruma ve güvenlik görevlisi “erkek” alımı için Önlisans mezunu olmak.

243 koruma ve güvenlik görevlisi “erkek” Lise ve dengi okul mezunu olmak.

11 koruma ve güvenlik görevlisi “kadın” Önlisans mezunu olmak.

25 koruma ve güvenlik görevlisi “kadın” Lise ve dengi okul mezunu olmak.

Silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, erkek adaylar için 170 cm den kısa olmamak, kadın adaylar için 160 cm den kısa olmamak, Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak, Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak gerekiyor.

Bakanlıklara koruma ve güvenlik görevlisi alımı başvuru süreci

Tarım Bakanlığı için başvurular ÖSYM’de 7 Şubat’a kadar yapılabilecektir. Kültür Bakanlığı için ise başvurular e-Devlet şifresi ile kariyer kapısı üzerinden online olarak 8 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Ticaret Bakanlığı için başvurular ise 12 Şubat 2024 tarihine kadar online başvuru şeklinde olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum