Vatandaşın Talebi Sonrasında Sıfır ÖTV Düzenlemesi Detayları Belli Oldu

Vatandaşın Talebi Sonrasında Sıfır ÖTV Düzenlemesi Detayları Belli Oldu

ÖTV dilimleri arasında 45 ile 80 arasında yer alan araçlar sıfır ÖTV düzenlemesine konu olacak. Ticari amaçla kullanılan taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonlara ÖTV indirimine konu olacak.

İçişleri Bakanı Soylu geçtiğimiz günlerde taksicilerle iftar programında bir araya gelmişti. Programda konuşma yaparken taksicilerin taleplerini de dinleyen Soylu, "Ben inanıyorum ki buradan güzel bir haber çıkacak size, ihtiyacınız da var, ihtiyacımız da var" dedi. Bu açıklama sonrasında ticari araçlar için bir indirim haberi gelmiş oldu.

Taksici esnafının taleplerini Erdoğan’a ileteceğini aktaran Soylu konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Nebatiyle görüştüklerini belirtti.

Bursa Gemlik Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreninde beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa müjdeleri sıraladı. Erdoğan yaptığı açıklamada esnafa ÖTV ve vergi muafiyetinin getirileceğinin müjdesini açıkladı.

Bu açıklamalar sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati müjdesi verilen esnafa ÖTV muafiyeti için detayları aktardı.

Nebati, "Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak, söz konusu desteğimizden yararlanacak diğer araçların detayları, hazırlıklarını yaptığımız yasal düzenlemeyle netleşecek." Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.