VGM 186 Kamu Personeli Alımı! 25 Şehir KPSS 60 Başvuru Ekranı

VGM 186 Kamu Personeli Alımı! 25 Şehir KPSS 60 Başvuru Ekranı

Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM tarafından 25 ilimizde olmak üzere 186 memur alımı başvuruları alınıyor. Süreci tamamlanacak VGM memur alımlarında KPSS 60 puan şartı var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM namın 25 şehirde 186 kamu personeli alımı başvuruları alınıyor. Farklı ünvanlarda olmak üzere VGM personel alımlarına kimler başvuru yapabilir? İşte sürçe dair tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü memur alımı branşlar-il il kontenjanlar

26 Sosyal Çalışmacı ile 87 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 73 Destek Personeli (55 Temizlik Görevlisi ve 18 Şoför) alımı yapılıyor.

Merkez Teşkilatına 5, Adana 5, Ankara 7, Antalya 5, Aydın 2, Balıkesir 1, Bitlis 1, Bursa 4, Diyarbakır 3, Edirne 3, Erzurum 5, Gaziantep 4, Hatay 1, İstanbul 86, İstanbul 10, İzmir 4, Kastamonu 4, Kayseri 4, Konya 7, Kütahya 2, Malatya 6, Samsun 6, Sivas 4, Şanlıurfa 2, Tokat 2, Trabzon 3.

Sözleşmeli personel alımı genel şartları-mezuniyet şartları

Başvuru için 657 DMK’daki şartları taşımak, 18 yaşını tamamlamış 35 yaşını doldurmamış olmak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini yapmaya engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak, herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamak gerekiyor.

Sosyal Çalışmacı alımı için Sosyal Hizmet, Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler lisans. KPSS en az 60 puan almış olmak. Dış mekanda çalışmaya ve seyahat etmeye engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için Savunma ve Güvenlik, Özel Güvenlik ve Koruma, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması, Güvenlik ve Koruma veya Güvenlik önlisans programlarının herhangi birinden mezun olmak. silahlı özel güvenlik görevlisi kartına sahip olmak. KPSS en az 60 puan almış olmak. Görevini devamlı yapmasına engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak. Erkeklerde 170 cm’den, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak.

Destek Personeli (Şoför) alımı için lise mezunu olmak. KPSS en az 60 puan almış olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla en az 5 yıllık B sınıfı veya üzeri sürücü belgesine sahip olmak. Psikoteknik belgesine sahip olmak. SRC2 sürücü belgesine sahip olmak.

Destek Personeli (Şoför) alımı için lise mezunu olmak. KPSS en az 60 puan almış olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla yeni tip ehliyetlerde en az 5 yıllık D veya DE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet sahibi olup da değiştirmeyenler için E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.) Psikoteknik belgesine sahip olmak. SRC2 sürücü belgesine sahip olmak.

Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) alımı için lise mezunu olmak. Temizlik hizmetlerinde görev yapmaya engel herhangi bir hastalığı bulunmamak. KPSS en az 55 puan almış olmak.

VGM personel alımı başvuru süreci

Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM bünyesinde sözleşmeli memur alımı başvuruları 14 Aralık 2023 tarihi dahil yapılabilecektir. Adaylar 3-Devlet şifreleri ile başvurularını online olarak yapmaları gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.