Yapay Zeka İle Kamu Personeli Alımında Tehlikede Olan Meslekler

Yapay Zeka İle Kamu Personeli Alımında Tehlikede Olan Meslekler

Yapay zeka teknolojisi hızla gelişiyor. Bu gelişmenin olumlu yanlarının yanı sıra özellikle iş imkanı konusunda da birçok mesleği tehdit etmeye başladı. İşte detaylar.

Tam da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu personeli alımlarında kısıtlama açıklamasından sonra YAPAY ZEKA teknolojisinin gelişmesi de kamuda birçok mesleği tehdit etmeye başladı. İşte yapay zekanın önümüzdeki süreçte tehdit edeceği mesleklere dair detaylar.

Yapay zeka devrimi yaşanıyor

Bilişim teknolosinin inanılmaz gelişiminde yapay zeka önemli bir yer almaya başladı. Birçok alanda yapay zekanın kullanımı rekor seviyelere ulaştı. Her yıl katlanarak artan bilgilere göre pazar payı 500 milyar doları geçti.

Her gün yeni bir aşama kaydediliyor

Yapay zeka ile her gün yeni bir aşama kaydedilmekte. Özellikle uygulamaların gelişimi ile birçok alanda işlerin kolaylaşmasını sağlıyor. Çizimler, tasarımlar, makale yazma, soru çözümleri, çeviri yapma gibi birçok işlem yapay zeka sayesinde çok basit bir hale geldi.

Birçok alanda meslekler tehlikede

Yapay zekanın gelişmesi ile birçok alanda meslekler tehlike altına girdi. Örneğin bir yabancı ile konuşurken eş zamanlı çeviri yapılabiliyor. Otonom araçlarla şoför ihtiyacı olmuyor. Makale yazma, metin oluşturma ile birçok alandaki sektörde personel ihtiyacı azalıyor.

Yapay zeka kamuda meslekleri tehdit ediyor

Şoför ünvanlı personeller için gelecekte otonom araçlar risk oluşturuyor. Öte yandan veri girme, verileri analiz etme, grafik hazırlama gibi işlemler yapay zeka ile çok basit. Bu da gerek kamuda gerek özel sektörde görevli memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni, istatistikçi gibi kadroları tehdit ediyor.

Personel özlük işlemleri ile ilgili oalrak çok sayıda personel büyük verilerle çalışıyorlar. Yapay zeka izin takiplerini, terfi işlemlerini, tahakkuk, emeklilik gibi işlemleri çok hızlı bir şekilde yerine getirebiliyor. Bu da insan kaynakları gibi alanlarda daha az personel çalıştırılmasına yol açabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum