2023 Ambulans Şoförü ve Arama Kurtarma Alımı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

2023 Ambulans Şoförü ve Arama Kurtarma Alımı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Türkiye geneli başvuruların alınacağı ambulans şoförü dahil arama kurtarma personelleri alınacaktır. Toplam 30 kontenjan ayırılan süreçle ilgili detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmadan 30 yeni personel alımı yapılacak. Başvuru yapacak adaylar ambulans şoförü veya arama kurtarma personeli olabilecek. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar işlemlerini online olarak gerçekleştirecektir.

5 Şoför Alımı için en fazla 35 yaşında C veya CE ehliyetine sahip, liselerin itfaiyecilik veya yangın güvenliği bölümü mezunu olmak şart.

10 Şoför Alımı için en fazla 35 yaşında C veya CE ehliyetine sahip, 2 yıllık itfaiyecilik veya acil durum afet yönetimi bölümü mezunu olmak şart.

5 Ambulans şoförü alımı için en fazla 35 yaşında C veya CE ehliyetine sahip, 2 yıllık meslek yüksekokulların ambulans ve acil bakım teknikerliği (paramedik) bölümü mezunu olmak şart.

3 Şoför arama kurtarma personeli alımı için en fazla 35 yaşında C veya CE ehliyetine sahip, dağcılık belgesi sahibi, Fakültelerin beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü mezunu olmak şart. IRATA belgesi tercih sebebidir.

7 Arama kurtarma personeli alımı için en fazla 35 yaşında, B, C veya CE ehliyetine sahip, sicil havacılık telsiz ve haberleşme belgesinin yanı sıra kılavuzda geçen diğer belgelere sahip olmak. Lise itfaiyecilik ve yangın güvenliği, spor ya da haberleşme bölümü mezunu ya da 2 yıllık yüksekokul sivil savunma ve itfaiyecilik mezunu olmak.

Tüm kadrolar için tercihen İzmir’de ikamet edenler alınacak olup, diğer illerde ikamet edenler de başvuru yapabilecektir.

Başvurular 17 Temmuz 2023 tarihi itibariyle başlayacak olup 31 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sona erecektir. Başvuru işlemleri kurumun başvuru kılavuzunda belirtilen mail adresine e posta gönderilerek yapılacaktır. Mailde sadece 1 sayfalık fotoğraflı özgeçmiş belgesi talep edilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum