2023/3 Kamu Personeli Alımı Başvuru Kılavuzu Açıklandı (KPSS 50 60)

2023/3 Kamu Personeli Alımı Başvuru Kılavuzu Açıklandı (KPSS 50 60)

Kamuya KPSS 2023/3 olmak üzere yeni kamu personeli alımı başvuruları açıklandı. Başvurularda KPSS 50 ve 60 puanlarla başvuru yapılıyor. İşte sürece dair tüm detaylar.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sözleşmeli personel (4/B) alım ilanı 2023/03 başvuruları açıklandı. 2022 Yılı KPSS puan sıralaması esas alınmak suretiyle yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın aşağıda belirtilen pozisyonlara toplam üç adet sözleşmeli personel alınacaktır.

Kamu memur alımında genel başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki şartlar aranır. Her hangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olmak, Askerlikle ilişiği olmamak, herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışmaya herhangi bir engeli olmamak gerekiyor.

Lisans mezunu olanlar için 2022 KPSS (P3) puanı, Önlisans mezunu olanlar için 2022 KPSS (P93) puanı, ortaöğretim (lise ve dengi) mezunları için ise 2022 KPSS (B) grubu (P94) puanı esas alınacaktır. Büro personeli ile spor uzmanı kadrosuna başvuran adayların en az 60, destek personeli kadrosuna başvuran adayların ise en az 50 puana sahip olmaları gerekmektedir.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

1 Spor Uzmanı (Cankurtaran) alımı için Erkek olmak, Yükseköğretim kurumlarının beden eğitimi ve spor yüksekokulu veya spor bilimleri fakültesi lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak, 2022 KPSS (P3) puan türünden en az 60 puan almış olmak, Türkiye Su Altı Federasyonundan alınmış geçerlilik süresi dolmamış en az gümüş cankurtaran belgesine sahip olmak, Yüzme branşında en az ikinci kademe antrenörlük belgesine sahip olmak veya lisans eğitiminde en az iki dönem yüzme dersleri aldığını transkript ile belgelemek, İlk yardım sertifikasına sahip olmak, 30 yaşını doldurmamış olmak, Hafta sonları ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.

1 Destek Personeli (Temizlik) alımı için Erkek olmak, Ortaöğretim (lise ve dengi) Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak. 2022 KPSS (P94) puan türünden en az 50 puan almış olmak.

1 Büro Personeli alımı için Yükseköğretim kurumlarının; Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarının birinden mezun olmak, 2022 KPSS (P93) puan türünden en az 60 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi personel alımı süreci

Kilis 7 Aralık Üniversitesi memur alımları için adaylar başvurularını, Üniversite web sayfasında yer alan başvuru formunu tam ve eksiksiz doldurarak istenilen belgelerle birlikte Personel Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta/kargo ile yapmaları gerekmektedir. Başvuru için son gün 1 Aralık 2023'tür.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum