Cumhurbaşkanlığı Kamu Personel Alımı Açıklandı: KPSS Şartsız

Cumhurbaşkanlığı Kamu Personel Alımı Açıklandı: KPSS Şartsız

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde KPSS şartsız olmak üzere güncel kadrolara yeni kamu personeli alımı açıklandı. Başvurular, şartlar ve tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından proje bazlı sözleşmeli personel alımı giriş sınavı ilanı BUGÜN yayımlandı. Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS şartsız olmak üzere yeni kamu personel alımı başvuruları açıklandı. Detaylar ve tüm süreci bu haberimizde hazırladık.

Memur alımları başvuru şartları nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde sayılan genel şartları taşımak,
  • Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin, Başkanlığın ihtiyacına göre belirlenen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak.
  • Alım yapılacak pozisyonun gerektirdiği özel bilgi, ihtisas alanı, iş tecrübesi vb. hususlara ilişkin diğer şartları taşımak.
  • Özel bilgi ve ihtisas alanlarında en az beş yıl tecrübe sahibi olmak.
  • İngilizce alanında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 75 puana veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yabancı Dil Sınavlan Eşdeğerlik Tablosuna göre uluslararası geçerliliği olup YDS/e-YDS sınavlarına denkliği kabul edilen yabancı dil sınav puanına sahip olmak gerekmektedir.

Kamu personel alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

  • 1 kadro için Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği.
  • 1 kadro için Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği.
  • 1 kadro için Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği
  • 1 kadro için Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği.
  • 1 kadro için Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği.
  • 1 kadro için Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği.
  • 3 kadro için Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programlan, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği.
  • 1 kadro için Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği.
  • 2 kadro için Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği.
  • 1 kadro için Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği.
  • 1 kadro için Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği.
  • 2 kadro için Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Sistem Mühendisliği.
  • 2 kadro için Fizik, Fizik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği.
  • 14 kadro için Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Fizik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programlan, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Yazılım Mühendisi, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği.
  • 1 kadro için Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya, Fizik, Fizik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları.
  • 1 kadro için Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliğive Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya, Fizik Mühendisliği, Fizik, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programlan, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği.
  • 2 kadro için Gemi inşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi inşaatı Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programlan, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı kamu personel alımı başvuruları

Adaylar başvurularını 4 Nisan 2025 -18 Nisan 2025 tarihleri arasında Kurum internet adresi üzerinden gerçekleştirecektir. Sınav başvuru ekranında istenen bilgilerin eksiksiz doldurulması ve aşağıda belirtilen belgelerin son başvuru tarihi olan 18 Nisan 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar (saat 18:00’a kadar) sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Savunma Sanayii Başkanlığı kamu personel alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum