2023 Öğretmen Atamalarına Hedef Deprem Bölgeleri

2023 Öğretmen Atamalarına Hedef Deprem Bölgeleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’ in yaptığı açıklamalara göre 2023 yılı kapsamında gerçekleştirilecek olan 45 bin öğretmen ataması ağırlıklı olarak deprem bölgelerine yapılıyor. Tercih süreçlerinin başlaması ile atama bölgeleri de belirleniyor.

Atama süreci içerisinde bulunan öğretmenler için açıklama gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atama yapılacak olan bölgelerin açıldığını ve birinci sırada Hatay olmak üzere atamaların % 50 kadarını deprem bölgesine kaydırdıklarını söyledi. Sistem içerisinde açıkta olan ve öğretmen atama süreçlerini bekleyen öğretmenler için de açıklama yapan Özer, 20 yıl içerisinde öğrenci başına düşen öğretmen sayısını da OECD ortalamasına yaklaştırdıklarını da duyurdu.

Deprem Bölgesi İçin Öğretmen Atama Çalışmaları

6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremler kapsamında temel ihtiyaçlar giderildikten sonra okullar ve eğitim için de çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda deprem bölgesi öğretmen görevlendirme alanında ve gönüllü öğretmenlerin de bu alanda çalıştıkları duyuruldu. Enkaz çalışmaları için de yardımcı olan pek çok öğretmenin de bulunduğunu belirten Bakan Özer, atama için de 45 bin öğretmenden yarıdan fazlasının bu bölgelerde görevlendirileceğini açıkladı.

Hem öğrencilerin öğrenme kayıplarının önüne geçilmesi hem de öğretmen atamalarının sağlıklı gerçekleştirilmesi için tercih edilen deprem bölgesi atama kapsamında her branş için de öğretmenlerin atamalarının gerçekleştirileceğini belirten Özer, hem bölgede yaşayan öğrenciler hem de öğretmenler için konuşmalarını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum