2024 Yılı KPSS Ortaöğretim - Lise: İlk Süreç Bugün ÖSYM'de Başladı!

2024 Yılı KPSS Ortaöğretim - Lise: İlk Süreç Bugün ÖSYM'de Başladı!

ÖSYM’de 2024 yılı LİSE “ORTAÖĞRETİM” KPSS için ilk süreç başladı. KPSS lise sınavına katılacak adayların mutlaka bilmesi gereken tüm detaylar bu yazımızda.

KPSS Ortaöğretim’e başvurular başladı. 2024 yılı LİSE KPSS için ilk süreç başlamış oldu. 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı 2024 KPSS Ortaöğretim “LİSE”, 15 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT de 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. İşte KPSS lise sınavına dair tüm detaylar.

KPSS Lise Mezunlarının Atanacakları Kadrolar

Lise "ortaöğretim" mezunlarının atanacakları kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına.

B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda belirtilen meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Kimler lise KPSS sınavına katılabilir?

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı, ortaöğretim kurumlarından (lise, meslek lisesi) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Bir adayın birden fazla öğrenim düzeyinden (lisans, önlisans, ortaöğretim) KPSS’ye katılması mümkün değildir. 2024 KPSS Lisans veya 2024 KPSS Önlisans sınavına başvurmuş adayların, 2024 KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir.

2022 KPSS puanı ne zamana kadar geçerliliğini koruyacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur. 2022 yılında yapılan KPSS sınavının geçerlilik süresi ortaöğretim düzeyindeki adaylar için 2024 yılında yapılacak sınavların sonuçları açıklandığında sona ereceğinden kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu sınava mutlaka girmeleri gerekmektedir.

2024 KPSS’ye ortaöğretim düzeyinden giren adayların takip eden KPSS Önlisans veya KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS Ön Lisans veya KPSS B Grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS ortaöğretim düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri “KPSS Ortaöğretim” sınav sonuçlarını etkilemez.

2024 Ortaöğretim KPSS takvimi ve başvurular

  • KPSS Sınav Tarihi (Ortaöğretim): 15 Eylül 2024.
  • KPSS Sınav Saati ve Süresi: 10.15, 130 dakika.
  • KPSS Sınav Ücreti: 350 TL.
  • KPSS Başvuru Tarihleri: 18-30 Temmuz 2024 (Ücret ödeme için son gün, 31 Temmuz 2024)
  • KPSS Geç Başvuru Günleri: 6-7 Ağustos 2024.

DHBT Sınav Tarihi: 22 Eylül 2024; DHBT Başvuru Tarihleri: 9-15 Ağustos 2024 (DHBT sınav ücreti ödeme için son gün, 16 Ağustos 2024); DHBT Geç Başvuru Günü: 22 Ağustos 2024.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvurular sadece online olarak ÖSYM'nin AİS internet adresinden olacak.

2024-KPSS Ortaöğretim Kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.