7500 Polis Memuru Alımı Sona Eriyor! 31. Dönem POMEM Başvuru Ekranı

7500 Polis Memuru Alımı Sona Eriyor! 31. Dönem POMEM Başvuru Ekranı

Polis Akademisi Başkanlığında 31. Dönem POMEM başvuruları tamamlanıyor. Kimler 7 bin 500 polis alımına başvuru yapabilir? İşte şartlar ve tüm süreç.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü EGM namına Polis Akademisi Başkanlığı tarafından tüm süreci yönetilen 31. Dönem POMEM 7 bin 500 polis memuru alımı için ön başvuru süreci tamamlanıyor. Polis alımı başvuruları ve tüm detaylar bu yazımızda.

Önlisans mezunlarına kontenjan verilmedi

Bu başvuru döneminde önlisans mezunları için başvuru kontenjanı verilmesi. Ancak daha önce ihdas edilen kadrolarda 2000 önlisans polis memuru alımı için kontenjan var. Daha sonraki süreçte yeni ilan Polis Akademisi tarafından yayımlanacaktır. Süreci sizler için takip ediyoruz.

Kimler polis alımlarına başvuru yapabilir?

EGM polis alımı için başvurularda adayların T.C. vatandaşı olması, 2022 ya da 2023 KPSS’den en az 60 alması, erkeklerde 1.67 mt, kadınlarda 162 mt’den kısa olmaması, 1 Ocak itibariyle erkek ve kadın adaylarda 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Diğer tüm sağlık vb. hususlara polis akademisi internet sayfasından ayrıca inceleyebilirsiniz.

31. dönem POMEM polis alımı ön başvuruları

İlk aşama olan ön başvurularda süreç 14 Nisan 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. Adaylar başvurularını çevrimiçi olarak internetten Polis Akademisi internet sitesinden yapabileceklerdir.

31. Dönem POMEM polis alımı kılavuzu.

Polis Akademisi polis alımı başvuru ekranı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.